Troicki: Tretiraju me kao kriminalca

Srpski teniser Viktor Troicki rekao da ima osećaj da ga Svetska antidoping agencija tretira kao kriminalca, istakavši da mu je čak bilo zabranjeno da u Beogradskoj areni prisustvuje finalu Dejvis kupa između Srbije i Češke.

Troickom je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani u utorak samo smanjio suspenziju sa 18 na 12 meseci zbog odloženog odlaska na doping kontrolu na mastersu u Monte Karlu ranije ove godine.

"Tretiraju me kao kriminalca, nije mi čak bilo dozvoljeno ni da budem u Areni. Rekli su mi da ne mogu da prisustvujem, čak ni kao gledalac koji je kupio kartu za taj meč. Mnogo igrača je stalo iza mene i dalo mi podršku, to mi mnogo znači jer se nalazim u najtežem trenutku u karijeri", rekao je Troicki u direktnom uključenju za CNN.

Svojevremeno 12. teniser sveta priznao je da je bio iznenađen kada je video da je Novak Đoković u utorak u Londonu govorio o njegovom slučaju i naglasio da mu Đokovićeva podrška mnogo znači. Đoković je na konferenciji za novinare okrivio ljude iz Svetske antidoping agencije rekavši da rade neprofesionalno i da im više ne veruje.

"Nisam znao da će on to reći, a način na koji je rekao zaista mi neverovatno puno znači. Sjajno je u ovom trenutku imati podršku veoma dobrog prijatelja, veoma sam mu zahvalan na tome. On je zaista moj iskreni prijatelj i sada sam se u to i uverio. Ali ne samo on, već i drugi igrači, Jelena Janković, Janko Tipsarević i Rafa Nadal takođe su rekli lepe stvari", zaključio je Troicki, koji će posle odluke CAS na teren moći tek u julu 2014.

Finalni meč Dejvis kupa između Srbije i CCeske igra se u Beogradskoj areni od 15. do 17. novembra.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво