Novak u finalu Šangaja!

Đoković - Tsonga 2:0 (6:2, 7:5). Posle Pekinga, Novak Đoković ima priliku da odbrani još jedan trofej u Aziji, jer će igrati u finalu Šangaja. Đoković je u dva seta pobedio Žo-Vilfrida Tsongu, a u finalu će igrati protiv Del Potra, koji je u dva seta pobedio Nadala.

Azija očigledno prija Đokoviću! Posle Pekinga, Novak će imati priliku da odbrani trofej i u Šangaju. 

Drugi teniser sveta se plasirao u finale Mastersa u Šangaju, pošto je u prvom polufinalnom meču savladao Francuza Žo-Vilfrida Tsongu sa 6:2, 7:5.

Đoković je preciznom i fokusiranom igrom, a pre svega samopouzdanjem, uspeo na kraju da razoruža francuskog tenisera.

Srpski teniser je počeo da lomi borbeni Tsongin moral još u ranoj fazi meča, kada mu je posle vođstva od 3:0, dopustio da poveže dva gema (3:2), da bi onda naglo podigao nivo igre i do kraja seta bio dominantan.

Tsonga je u nastavku pokušavao da nađe slabu tačku u  Đokovićevoj igri koji je pogađao "u metu" hladnokrvno, ali munjevito, u stilu pravog teniskog "revolveraša".

Ipak, Francuz je došao na korak od preokreta pošto je posle Đokovićevog vođstva od 4:2 uspeo da napravi ribrejk za 4:3 i dođe do izjednačenja - 4:4.

Srpski teniser, koji je u međuvremenu burno reagovao na jednu spornu sudijsku odluku, uspeo je da se pribere i ponovo "uzleti", uspevši drugom meč loptom da stavi tačku na duel.

"Izuzetno mi je važno što sam ušao u još jedno finale. Servis mi je bio veoma efikasan i pod kontrolom. Pokušavao sam da 'otvorim' teren i da 'šetam' Tsongu. Znao sam da on voli da gađa iz bekhend uglova, zato sam pokušao da mu to onemogućim", otkrio je Đoković svoju taktiku.

Đoković će u borbi za odbranu titule igrati sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom, koji je bio bolji u drugom polufinalu od Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 6:4). U međusobnim mečevima, prvi reket Srbije vodi protiv Del Potra sa 9:3.

Tok meča:

12.17 - Gotovo je, Đoković osvaja set sa 7:5, ujedno i meč sa 2:0. 

12.00 - Sudijska greška je pošteno razbesnela Novaka i pomalo ga izbacila iz takta, što je omogućilo Tsongi da izjednači na 4:4. 

11.50 - Međutim, Novak nastavlja sa odličnom igrom, vodi sa 4:2. 

11.35 - Francuz se na početku drugog seta koliko-toliko koncentrisao i podigao nivo svoje igre, pa je rezulat 2:2.

11.15 - Fantastičan tenis Novaka Đokovića, osvaja sve gemove do kraja, ujedno i prvi set sa 6:2.

11.00 - Đoković odlično otvara meč, osvaja prva tri gema, ali Tsonga odgovara, osvaja naredna dva, rezultat 3:2.

10.40 - Počinje meč u Šangaju. 

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво