Читај ми!

Skoro savršen meč

Prvi reket sveta obezbedio je plasman u polufinale turnira u Montrealu u kom ga čega duel sa Nadalom. "Ovo je bilo najbliže savršenstvu što može da se bude", rekao je Novak posle fantastične pobede nad Gaskeom.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale masters turnira u Montrealu, pošto je ubedljivo pobedio Rišara Gaskea u dva seta, 6:1 i 6:2.

Đoković je pobedio Francuza, s kojim je prošle godine igrao finale na istom turniru, za samo 52 minuta. Njegov protivnik u polufinalu biće Rafael Nadal, koji je pobedio Australijanca Marinka Matoševića sa 6:2 i 6:4.

Novak je posle meča rekao da je odigrao skoro savršen meč.  

"Ovo je bilo najbliže savršenstvu što može da se bude. U svakom aspektu igre sam bio skoro najbolji što mogu. Od početka sam kontrolisao igru, baš sam zadovoljan kako sam odigrao", rekao je prvi reket sveta novinarima posle meča.

Srpski reprezentativac je kazao da mu prija što je odigrao ovako nakon duela sa Denisom Istominom, kada je izgubio set.

"Naravno da je sjajan osećaj kada igrate ovako dobro i pobedite tako kvalitetnog igrača kao što je Gaske. To me definitivno ohrabruje pred sledeći meć... Svaki meč, svaki dan je drugačiji, ali pokušaću da upamtim stvari koje sam danas radio i kako sam se osećao, i nadam se da ću moći da ih prenesem na teren sutra", rekao je Đoković.

Prvi igrač sveta je kazao da mu nije teško što će igrati s Nadalom u polufinalu, a ne u finalu.

"Ne pada mi to teško. Pokušaću da se koncentrišem na ono šta treba da uradim... Važno mi je da dobro počnem. Ako budem igrao kao danas, mislim da imam prave šanse da pobedim bilo koga na ovom terenu", kazao je Đoković. On je, međutim, kazao da Nadal igra odlično od kada se vratio na teren.

"Posle sedam meseci odsustva zbog povrede osvojio je sve turnire, osim jednog, što dovoljno govori o nivou njegove trenutne igre. Ne pokazuje nikakve znakove povrede, a mislim i da je posebno motivisan na ovim turnirima posle Vimbldona, jer ih nije igrao prošle godine. Opet, tvrda podloga je moja omiljena i mislim da je to možda mesto gde imam više šansi protiv njega nego na šljaci, na primer. Biće veliki izazov za obojicu, ali ja sam spreman", rekao je Đoković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара