Plan za odbranu trona

Zbog specifične pozicije u kojoj je njegov najozbiljniji konkurent Rafael Nadal, Novak Đoković će morati propisno da zapne ukoliko želi da istraje na samom vrhu ATP liste do kraja kalendarske godine. Srpski teniser, naravno, ima jasan plan kako da se sačuva na prvom mestu. Prvi reket sveta je objavio program turnira na kojima će učestvovati do kraja sezone.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je program turnira na kojima će igrati do kraja godine.

Tokom proteklih šest meseci Đoković je učestvovao na deset turnira, od kojih je osvojio tri - Australijan Open, Dubai i Monte Karlo, a u nastavku kalendarske godine nastupiće na devet turnira i braniti ukupno 6.530 ATP poena.

Đokovićeva sledeća stanica je treći Gren slem sezone, onaj u užim teniskim krugovma verovatno i najcenjeniji, Vimbldon, koji se igra od 24. juna do 7. jula.

Prošle godine Novak je na Vimbldonu poražen u polufinalu od Rodžera Federera, tako da će braniti 720 poena.

Nepunih mesec dana nakon Vimbldona, prvi reket sveta će braniti titulu na Rodžers kupu u Montrealu. Kanadski Masters šesti je po redu turnir iz ove kategorije u 2013. godini, a biće održan od 5. do 11. avgusta.

Odmah nakon Montreala, Đoković će učestvovati na jedinom Masters turniru koji do sada nije osvajao, u Sinsinatiju, gde je stigao do finala prošle godine i predstoji mu odbrana 600 ATP poena.

Poslednji Gren slem u 2013. godini, Ju-Es Open, na programu je od 26. avgusta do 8. septembra. Prošle godine Novak je zaustavljen u meču za titulu od strane Britanca Endija Mareja, tako da će braniti 1.200 bodova.

Nakon letnje američke turneje, najbolji srpski teniser uputiće se ka Beogradu, gde će sa kolegama iz reprezentacije Srbije odigrati polufinalni okršaj Dejvis kupa protiv selekcije Kanade (13-15. septembra).

Iz Beograda Đoković putuje u Kinu, gde će učestvovati na turnirima u Pekingu (30. septembar - 6. oktobra) i Šangaju (6-13. oktobra). Prošle godine, Novak je ubedljivo trijumfovao na azijskoj turneji i osvojio 1.500 poena. Najpre je u finalu Pekinga savladao Žoa-Vilfrida Congu, a nedelju dana kasnije, u sjajnom meču u Šangaju, i Endija Mareja.

Poslednji Masters u 2013. godini na programu je od 28. oktobra do 3. novembra u Parizu. Đoković će u glavnom gradu Francuske braniti samo 10 poena jer je prošle godine takmičenje završio u drugom kolu.

Završni turnir sezone igra se od 4. do 11. novembra, a Đoković će braniti 1.500 poena nakon što je prošle godine u finalu u Londonu savladao Rodžera Federera.

Povoljan ishod Dejvis kup okršaja između Srbije i Kanade u septembru značio bi plasman naše reprezentacije u drugo finale ovog takmičenja, koje je planirano za period od 15. do 17. novembra.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи