Читај ми!

Uspešan start Ane Ivanović

Ana Ivanović je pobedom započela svoje učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu. Prvi ženski reket Srbije, i 14. reket sveta, teže nego što se očekivalo preskočila je Hrvaticu Petru Martić sa 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:3). Protivnica u narednom kolu Ivanovićevoj će biti bolja iz duela Šanela Šipers - Matilda Johanson.

Ana Ivanović je uspela da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedila 107. teniserku sveta Petru Martić iz Hrvatske 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:3).

Ivanovićeva je potpuno dominirala u prvom setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem i za manje od pola sata povela u meču.

Martićeva je mnogo bolje zaigrala u drugom setu, u četvrtom gemu napravila je brejk i posle osvojenog gema na svoj servis povela sa 4:1.

Nakon toga obe su osvajale gemove na svoj servis, srpska teniserka imala je brejk loptu u devetom gemu, ali je nije iskoristila, pa je Martićeva izjednačila na 1:1.

Šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine je dominirala na terenu, osvojila pet uzastopnih gemova i povela sa 5:0. Kada se činilo da će lako osvojiti treći set, Ivanovićeva je vezala nekoliko grešaka, u tri gema propustila je četiri meč lopte, pa je hrvatska teniserka smanjila na 3:5.

Ivanovićeva je u devetom gemu, na svoj servis, iskoristila petu meč loptu, nakon što je protivnica poslala loptu u aut i uspela da pobedi posle nešto manje od dva sata igre. Ivanovićeva će u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela Šanel Šipers iz Južne Afrike i Francuskinje Matilde Johanson.

Ivanovićeva je do sada dva puta igrala sa 94. teniserkom sveta Johansonovom i oba puta pobedila, poslednji put prošle godine na turniru u Madridu kada je bilo 6:4, 6:1. Srpska teniserka do sada je igrala samo jednom sa Šipers, 60. igračicom na WTA listi, ove godine na turniru u Madridu i zabeležila pobedu od 6:2, 6:2.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво