Читај ми!

"Bože pravde" nad Monte Karlom

Novak Đoković u singlu i Nenad Zimonjić u dublu trijumfovali u Monte Karlu. Novak prvi put u karijeri osvojio masters u Monte Karlu i istovremeno skinuo sa trona neprikosnovenog Rafu Nadala koji je trijumfovao prethodnih osam godina. Đoković - Nadal 2:0 (6:2, 7:6 /7:1/). Titulu u dublu osvojili su Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto. Oni su u finalu savladali braću Brajan sa 2:1 po setovima 4:6, 7:6 (7:4), 14:12.

21.37 - Kraj. Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto osvojili titulu u dublu. U odlučujućem taj-brejk setu savladali su braću Brajan sa 14:12. Amerikanci propustili četiri vezane meč lopte pri rezultatu 9:5 u trećem setu. 

21.14 - Nastavljen je meč finala dubla. Zimonjić i Beneto dobijaju drugi set u taj-brejku rezultatom 7:4. Sledi treći set.

18.27 - Finale dubla u kome se sastaju Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto protiv braće Brajan trenutno je u prekidu zbog kiše. Rezultat je 1:0 u setovima za Amerikance. U drugom setu Ziki i Beneto imaju dva brejka prednosti i vode sa 3:0. Očekuje se nastavak meča. 

16.46 - Ekspresno Đoković osvaja taj-brejk. Dozvolio je Nadalu da osvoji samo počasni poen - 7:1. 

16.40 - Bez izgubljenog poena Novak oduzima servis Špancu - taj brejk drugog seta. 

16.34 - Nadal ponovo dolazi do brejka prednosti, sledi njegov servis za set. 

16.20 - Novak vraća brejk, izjednačenje 4:4. 

16.05 - Prvi do brejka u drugom setu stiže Španac. Nadal uspeva da iskoristi niz grešaka našeg asa i povede sa 3:2. 

15.40 - Novak ponovo oduzima servis Nadalu za 6:2 u prvom setu. 

15.32 - Nadal uspeva da se vrati u meč, uz jedan brejk osvaja dva vezana gema i smanjuje na 5:2. 

15.16 - Đoković koristi i drugu brejk šansu, 4:0. 

15.05 - Nakon osvojenog svog servisa, naš teniser koristi prvu brejk šansu i stiže do ranog brejka 2:0. 

14.53 - Počelo je veliko finale Masters turnira u Monte Karlu koje igraju Novak Đoković i Rafael Nadal. 

14.02 - Kiša u Monte Karlu odložila početak velikog finala. 

Najbolji rangirani teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters turnir u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 7:6). Meč je trajao sat i 51 minut. Ovo je bio 34 meč dvojice tenisera, koji su se poslednji put sastali pre 10 meseci. 

U prvom setu Đoković je poveo sa 5:0, Nadal je smanjio na 5:1, a onda je srpski teniser servirao za pobedu. Španac je, međutim, napravio brejk i smanjio na 5:2, pre nego što je okončan ovaj deo igre.

U drugom setu Španac je prvi došao do brejka, pošto je u petom gemu oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 3:2. Prvi teniser sveta je uspeo da uzvrati brejkom u osmom gemu drugog seta i tako izjednači na 4:4, a potom bez većih problema povede sa 5:4.

Nadal je krajem drugog seta iskoristio pad u nivou igre Đokovića i tako napravio još jedan brejk i došao do prilike da izjednači u setovima, međutim, prvi reket sveta je sa nulom uzvratio istom merom i odveo taj deo igre u taj-brejk.

Đoković je odlično započeo taj-brejk, poveo sa 2:0, napravivši mini brejk na prvi Nadalov servis, dok je Španac do kraja odlučujućeg gema uspeo da osvoji samo jedan poen, pa je tako Srbin sa 7:1 priveo meče kraju u svoju korist.

Nadal je osam puta uzastopno pobedio na ovom turniru, prvom Mastersu na šljaci u sezoni, od 2005. do 2012. godine. Nagradni fond turnira bio je 2.646.495 evra, pobedniku je pripalo 501.700, a finalisti 246.000 evra.

Đoković: Pobeda je veliki podstrek za nastavak sezone 

Srpski teniser Novak Prilikom dodele trofeja Đoković je u šali rekao Nadalu: "Drago mi je što si mi dozvolio da makar jednom osvojim ovaj turnir". "Drago mi je što sam osvojio ovaj turnir, pošto živim u Monte Karlu. Nisam mogao da zamislim bolji početak sezone na šljaci. Velika je privilegija i čast da igram na ovim turnirima", rekao je Đoković.

Zbog povrede zgloba Đokovićev nastup na turniru u Monte Karlu je bio neizvestan.
"Nisam znao da li ću biti deo ovog turnira ove godine i kada sam doneo odluku da igram - to je bila jedna od najboljih odluka u mom životu", rekao je prvi teniser sveta.

Peti teniser sveta Nadal čestitao je protivniku na pobedi. "Čestitam Novaku na pobedi na mom omiljenom turniru. Ovo što je on postigao je neverovatno. Ovo je za mene najbolji turnir na svetu, tu se osećam kao kod kuće", rekao je Nadal.

 

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи