Читај ми!

Nole i Rafa u finalu

U finalu mastersa u Monte Karlu sastaće se Novak Đoković i Rafa Nadal. Prvi reket sveta savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 6:2, 6:1. Nadal bolji od Francuza Tsonge sa 6:3, 7:6.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Monte Karlu, pošto je pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1). Novak će se u nedelju u finalu sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je ranije pobedio Žo- Vilfrida Tsongu.

Srpski teniser sigurno je odigrao prvi set i Italijanu nije dozvolio nijednu priliku za brejk. Đoković je odmah u drugom gemu oduzeo servis Fonjiniju, da bi sigurnu igru potvrdio i u osmom gemu kada je posle manje od pola sata igre još jednom oduzeo servis Italijanu i dobio prvi set sa 6:2.

Naš teniser je u istom ritmu počeo i drugi set i vrlo brzo poveo sa 3:0, oduzevši Fonjiniju servis u drugom gemu. Trenutno 32. teniser sveta nije imao do kraja seta šanse protiv Đokovića, koji je sigurnom igrom još jednom oduzeo servis Italijanu i poveo sa 5:1.

U narednom gemu, Đoković je iskoristio prvu meč loptu i posle samo 52 minuta igre plasirao se u finale turnira u Monte Karlu.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale pobedivši Francuza Žo-Vilfrida Tsongu sa 6:3, 7:6 (7:3). Nadal je tako opravdao ulogu favorita i imaće priliku da po deveti uzastopni put dođe do trofeja.

Španski teniser je posle vođstva od 4:3 u prvom setu vezao pet osvojenih gemova. Delovalo je da je pitanje pobednika već tada bilo rešeno, pošto je Nadal imao vođstvo od 5:1, ali se Tsonga probudio i riskantnom igrom vratio u meč.

Nadal je u taj-brejku konačno slomio otpor protivnika i zasluženo došao do osmog trijumfa u međusobnim duelima.

Turnir u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 2,99 miliona evra.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи