Читај ми!

Novak startovao pobedom

Uprkos tek zalečenoj povredi Novak Đoković pobedom startovao u Monte Karlu. I pored izgubljenog prvog seta naš teniser na kraju slavio - 4:6, 6:1, 6:4. U osmini finala mastersa sa Huanom Monakom.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom je startovao na masters turniru u Monte Karlu savladavši u drugom kolu Rusa Mihaila Južnog sa 2:1 u setovima - 4:6, 6:1, 6:4.

Glavni favorit turnira očekivano je slavio, ali je bilo vidljivo da je tek zalečio povredu zgloba. Kretao se oprezno i igrao sa oscilacijama, posebno u prvom setu, što je Južni iskoristio i zasluženo poveo sa 1:0.

Đoković je, međutim, u nastavku meča znatno stabilizovao igru, krenuo agresivnije i slobodnije, pa je uhvatio pravi ritam. Drugi set dobio je za nešto više od pola sata, nakon što je napravio brejk u četvrtom i šestom gemu.

U završnom setu iskusni Rus je svim silama pokušao da zaustavi zahuktalog Srbina. Iako je Đoković odmah poveo na protivnički servis, potom i sa 3:1, Južni se nije predavao, pa se rasplamsala borba i viđeno je više sjajnih udaraca i efektnih poena.

Tridesetogodišnji Rus, trenutno 27. teniser sveta, opasno zapretio kada je brejkom izjednačio na 3:3 i poveo sa 4:3, iskoristivši greške primetno nervoznog Novaka. Ipak, svetski broj jedan umeo je da vrati koncentraciju za preokret i zasluženu pobedu u svom prvom meču na šljaci ove sezone, nakon nešto više od dva sata naporne borbe.

Đoković je tako zabeležio petu pobedu nad Južnim u njihovom osmom međusobnom duelu, a u osmini finala mastersa igraće sa Argentincem Huanom Monakom.

"Videlo se da ni fizički ni psihički još nisam potpuno spreman, daleko sam od maksimuma. Proteklu nedelju proveo sam uglavnom na terapijama, bilo je neizvesno mogu li uopšte da učestvujem na turniru. Pobedio sam 'na mišiće"", izjavio je srpski teniser.

Đoković je protiv Rusa igrao uz mnogo opreza, sa oscilacijama i primetno nervozan, vodeći računa o "rovitom" zglobu, koji je iskrenuo pre deset dana u duelu sa Semom Kverijem tokom četvrtfinalnog susreta Dejvis kupa između SAD i Srbije u Bojsiju.

"Moja igra danas nije bila na željenom nivou. Očekivao sam da će, otprilike, biti ovako, ali najvažnije je da sam pobedio. Verujem da će u nastavku takmičenja biti bolje", kazao je svetski broj jedan i dodao da u Monte Karlu igra s posebnim motivom.

"Ovaj turnir ima posebno mesto u mojoj karijeri. Živim ovde, nikada nisam osvojio masters u Monte Karlu. Videćemo, najvažnije je da nemam problem sa povredom, da budem spreman i skoncentrisan. Verujem da će biti bolje", poručio je Novak.

Turnir u Monte Karlu igra se za ukupni nagradni fond od 2,99 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи