Читај ми!

Novak preslišao Sepija

Novak je u polufinalu turnira u Dubaiju. Đoković je u četvrtfinalu savladao Italijana Andreasa Sepija sa 2:0 po setovima 6:0, 6:2. Naredni rival našeg asa je Argentinac Huan Martin Del Potro.

Đoković održao čas tenisa Italijanu. Sepi izdržao na terenu 66 minuta i položio oružje pred najboljim teniserom seta. Prvi set Nole ekspresno rešio u svoju korist bez izgubljenog gema. U drugom setu nešto jači otpor protivnika, ipak, nedovoljno da ozbiljnije zapreti. Bio je ovo njihov 11. duel i jedanasta pobeda Đokovića.

Od samog starta Novak je nametnu svoj stil igre. U želji da što manje bude na terenu, bukvalno je počistio protivnika sa terena u prvom setu. Italijan nije imao rešenja za igru našeg asa, što je rezultiralo sa ubedljivih 6:0.

Drugi set doneo je interesantniji tenis. Italijan je uspeo da iz četvrtog pokušaja osvoji svoj servis. Međutim, naš teniser je neumoljiv. Uz jedan brejk stiže do 4:1. Potom rutinski privodi set kraju, 6:3.

Srpski teniser je rekao da ga sutra u polufinalu ATP turnira u Dubaiju čeka težak posao protiv Argentinca Huana Martina del Potra, istakavši da će morati da igra najbolje što ume.

"Del Potro je fantasičan teniser, veoma je snažan i ima moćan servis. On voli ovaj teren i igra veoma agresivno, tako da ću morati da budem na vrhunskom nivou ako želim prolaz u finale", izjavio je Đoković, navodeći da je zadovoljan izdanjem protiv Sepija.

"Igrao sam bolje nego u prethodna dva meča, postepeno podižem igru, što je dobro. Pokušavam da uradim najbolje na terenu. Sutra me čeka veliki izazov, najveći ovde do sada. Nadam se da mogu da održim nivo iz današnjeg duela", kazao je srpski teniser.

Del Potro, trenutno sedmi na ATP listi, nadigrao je u četvrdfinalu Nemca Danijela Brandsa (6:4, 6:2), a posle tog duela bio je zadovoljan ponajviše zbog činjenice da nije osetio bolove u tek zalečenom zglobu.

"Dobro sam servirao danas, a važna stvar je što nema pogoršanja povrede. Međutim, svestan sam da protiv Đokovića moram da budem spreman sto odsto. Prevashodno, moji bekhend udarci moraju da budu skoro savršeni kako bih imao šanse da pobedim Đokovića", rekao je Argentinac.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво