Bojanin poraz posle maratona

Jana Čepelova savladala je posle pravog maratona Bojanu Jovanovski sa 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 11:9. Meč je trajao više od tri sata, a slovačka teniserka je tri puta servirala za pobedu, da bi tek iz četvrtog pokušaja uspela da osvoji ključni set.

Slovačka je povela protiv Srbije sa 2:1 u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Jana Čepelova savladala Bojanu Jovanovski sa 2:1 (5:7, 7:5, 11:9). Meč je trajao tri sata i 18 minuta. Jovanovska je trenutno 39. na VTA listi, a izgubila je od 98. teniserke sveta.

U prvom setu domaća teniserka je povela sa 3:1, međutim, nije uspela da sačuva tu prednost, pa se do kraja ovog dela igre vodila ravnopravna borba, u kojoj je teniserka Srbije za nijansu bila bolja.

Slovačka teniserka je u drugom setu povela sa 2:0, ali je ubrzo bilo 3:3 i nastavila se igra "gem za gem". Čepelova je iskoristila prednost od 6:5 i zatim došla do izjednačnja.

Činilo se da je teniserka Srbije najubedljivije igrala u trećem setu kada je povela sa 1:0, dozvolila protivnici da izjednači i zatim opet došla do prednosti od 4:2.

Imala je šansu da povede sa 5:2, ali je Čepelova iskoristila njene greške, izjednačila na 4:4 i preokrenula rezultat u svoju korist.

Jovanovska je opet imala prednost od 6:5, međutim, nije uspela da je iskoristi, pa se meč nastavio. Slovačka teniserka je povela sa 9:8 i 10:9 i zatim završila meč.

"Dala sam sve od sebe, danas mi je lošije, leđa me ubijaju. Svaki servis me je presekao, to je glavni razlog poraza. Oni su sve to znali, pa je bilo mnogo slajseva i niskih lopti. Jako mi je žao, borila sam se, nadam se da će biti bolje sledeći put i da ćemo ipak, stići do pobede", rekla je Jovanovska posle meča.

"Otkazala sam Dohu i Dubai, treba mi bar deset dana mirovanja, vučem povredu već tri nedelje, a sve je gore i gore. Nema svrhe ići tamo sa bolovima, da ne pogoršam povredu. Nikad mi nije krivo, htela sam da dođem i odigram ovde, makar i povređena. Ovo je mnogo bitnije i preče od Dohe i Dubaija", dodala je ona.

Bojana je priznala i da nije očekivala da Čepelova izdrži pritisak u finišu meča.

"Iskreno sam mislila da ona neće izdržati pritisak, da ću uspeti da izvučem ovaj meč. Ipak, ona se branila kao nikad u životu, terala me da igram što duže poene, a počela sam i da pravim neke glupe greške. Teško je biti fokusiran", zaključila je ona.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се