Читај ми!

Mediji: Novakov istorijski trijumf

Svetski mediji ocenili su da je trijumf prvog tenisera sveta Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije istorijski, s obzirom na to da je Srbin taj grend slem turnir osvojio treći put uzastopno.

Svetski mediji složni su u oceni da je Novak stigao do istorijskog trijumfa. Britanski mediji, pored dobre Đokovićeve igre, ističu i Marijeve probleme sa žuljevima kao razlog za poraz.

"Đoković je osvojio četvrtu titulu na Australijan openu, dok su nade Endija Marija da osvoji drugi glavni trofej u karijeri završene u bolovima. Srbin je bio jači čovek tokom tri sata i 40 minuta, dok se Mari borio protiv žuljeva na nozi i sve agresivnijeg protivnika", navodi se u komentaru novinara Bi-Bi-Sija.

Britanski Gardijan piše da je bilo bolno gledati Marija kako se bori i sa protivnikom i sa svojim telom.

"Mari je toliko uložio u pripremu za ovaj Australijan open i bilo je okrutno gledati ga kako se bori sa svojim telom, koje nije bilo u potpunosti kako treba", piše na sajtu Gardijana.
Španska Marka objavila je tekst pod naslovom "Kralj južne hemisfere", navodeći kako je Đoković postao prvi teniser u "open eri" koji je tri puta uzastopno osvojio Otvoreno prvenstvo Australije.

"Svetski broj jedan godinu je počeo na fenomenalan način. Iako nije pokazao svoj najbolji tenis. On je, ipak, ispisao istoriju sporta", piše najpoznatiji španski sportski list Marka.
Američki Njujork tajms piše da Mari ne može da pobedi Đokovića, iako je mnogo jači nego što je to bio do sad.

"Njegove noge su jače nego u prošlosti, ali Endi Mari i dalje ne može da pobedi Novaka Đokovića", piše na sajtu Njujork tajmsa.

Francuski Ekip finalni meč na Otvorenom prvenstvu Australije povezao je citatom Viktora Igoa: "Simetrija, to je dosada", za koga je napisano na sajtu tog lista da je "zaista bio vizionar". Francuski Ekip nazvao je Đokovića "teniskim razaračem".

Italijanska Gaceta delo sport istakla je "monumentalni uspeh" Novaka Đokovića i citirala nekada najboljeg tenisera sveta Andrea Agasija, koji je izjavio da je Srbin "najjači teniser svih vremena".

Ruski portal Raša tudej naveo je da Đoković nije dao šansu Britancu u finalu Otvorenog prvenstva Australije. 

"Postoji samo jedan teniser koji je tri puta uzastopno osvojio Australijan open u 'open eri', a njegovo ime je Novak Đoković. Srbin Mariju nije dao šansu u finalnom meču. Svetski broj jedan je pogoršao Marijev rekord na pet poraza u šest grend slem finala", navodi RT. 

ESPN je na naslovnoj strani svog sajta istakao naslov "Super Srbin", dok u daljem tekstu piše da je Đoković nastavio da dominira svetskim tenisom, kao što je to radio nekada i još ga naziva "čarobnjakom iz Oza". 

Prvi teniser sveta Novak Đoković podigao je "letvicu" na visinu veću od one koju su postavili raniji teniski vladari Rafael Nadal i Rodžer Federer, komentar je agencije AFP posle istorijske, treće uzastopne titule srpskog tenisera na Australijen openu.

"Đoković je imao vremena da se posle onakvog razornog tenisa kojim je demolirao Davida Ferera u polufinalu Melburna transformiše i zabavlja publiku glumeći lekara koji pregleda Anrija Lekonta!", ističe sa očiglednim divljenjem autor teksta.

Rojters je nazvao Đokovićevu pobedu u finalu Australijen opena "igrom mačke i miša".
"Ovoga puta, Đoković posle trijumfa nije skidao majicu, niti je svojim karakterističnim urlikom proslavio pobedu, kao što je to učinio prošle godine. Samo je, jednostavno, odisao oduševljenjem zbog četvrte titule u Melburnu", ocenio je Rojters.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво