Marejeva taktika protiv Đokovića

Endi Marej spreman je za finale sa Novakom Đokovićem. Ostrvski mediji navode da će škotski teniser morati da bude bolji u najmanje pet stvari bolji od Đokovića da bi dobio meč. Između ostalog Marej će morati da bude agresivniji, raznovrsniji, koncentrisaniji i mentalno jači od Đokovića, dok će na terenu morati da se ponaša zrelije.

Dan pošto je eliminisao Rodžera Federera u polufinalu Australijan opena, Endi Marej se već okrenuo meču sa Novakom Đokovićem u finalu. U šestom gren slem finalu Endi Marej će imati priliku da drugi put dođe do tog prestižnog trofeja. Činjenica da je u finalu Otvorenog prvenstva Amerike prošle godine osvojio prvu gren slem titulu pobedivši Đokovića u finalu, daje veliku dozu samopouzdanja škotskom teniseru.

„Nadam se da će mi osvajanje prvog gremn slema pomoći i sutra protiv Đokovića. Veliki mečevi koje sam odigrao proteklih 12 meseci pomnogli su mi da ojačam mentalno", rekao je Marej.

„Svaki put kada igramo jedan protiv drugog obično su to fizički iscrpljujući mečevi. To znači da ću morati da se spremim za težak i bolan posao Nadam se da će biti težak meč, jer to znači i da će biti dobar", dodao je Marej.

Engleski novinari su napravili spisak u kojem se nalazi pet oblasti u kojima će Marej morati da se fokusira i da bude bolji da bi dobio meč protiv Đokovića.

Prva oblast je agresivnost. Do nedavno Škot je kritikovan zbog pasivne igre protiv Đokovića koju više ne sme da prikazuje. Marej je taj koji mora da ima inicijativu i dikrtira tempon meča.

Druga oblast u kojoj mora Marej da dominira je raznovrsnost. Engleski eksperti smatraju da je u ovom trenutku u igri sa osnovne linije Đoković najbolji na svetu, što je i dokazao na meču protiv Ferera. Marej će morati da u pravim trenucima menja način igre, povremenim drop šotovima i izlascima na mrežu, da na taj način razbije ritam svetskog broja jedan.

Kao „ahilovu petu" Marejeve igre eksperti navode njegov drugi servis. Protiv Federera Marej je osvojio neverovatnih 63 odsto poena na drugi servis, ali eksperti smatraju da je nerealno očekivati da taj procenat ponovi i protiv Đokovića. Ipak, ukoliko želi da pobedi u finalu, Marej će morati da osvaja veliki broj poena na svoj drugi servis.

Takođe Marej će morati da drži intenzitet celim tokom meča. Kao primer navodi se prošlogodišnje polufinale Australijan opena kada je škotski teniser dobio treći set, poveo sa 2:1, ali je naredni izgubio za samo 25 minuta dopustivši Novaku da se vrati i preokrene meč. Za razliku od prošle godine, Marej ne sme imati slične padove u igri.

Poslednja stvar na koju Marej mora da obrati pažnju je ponašanje tokom meča. Od kada radi sa Ivanom Lendlom Marej je poboljšao svoje ponašanje na terenu, ali i dalje ima momente kada se nezrelo ponaša, i kada gubi energiju raspravljajući se sa sudijama. Kako eksperti smatraju, ovo je veoma bitno da u ključnim momentima ne bi dolazilo do psihičkog popuštanja u zahtevnom meču.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво