Читај ми!

Novak, zaista najbolji

Prvi put posle devet godina desilo se da četvoro različitih tenisera osvoji po jedan grend slem. U tako teškoj konkurenciji Đoković je, ipak, najviše pokazao i na kraju godinu završio kao prvi na ATP listi, rekao je jedan od novinara američke sportske televizijske stanice I-Es-Pi-En. U tekstu na internet portalu te televizije meč između Đokovića i Nadala.

Novinari poznate američke sportske stanice I-Es-Pi-En su priznali – Novak Đoković najbolji je igrač u 2012. godini.

U emisiji posvećenoj tenisu, novinar te televizijske stanice Greg Garber rekao je u emisiji Centralni teren da je srpski teniser,definitino,najviše pokazao u godini na isteku.

On je dodao da je veoma teško bilo ponoviti prethodnu godinu u kojoj je srpski teniser dominirao, i da je mnogo teže ostati na tronu nego ga osvojiti.

I u tekstu na internet portalu I-Es-Pi-Ena nije bilo sumnje u to ko je najbolji teniser 2012. godine.

„Prvi put posle devet godina desilo se da četvoro različitih tenisera osvoji po jedan grend slem. U tako teškoj konkurenciji, Đoković je, ipak, najviše pokazao i na kraju godinu završio kao prvi na ATP listi", navodi se u tekstu.

U istom članku na tom sajtu podseća se da je srpski teniser tek drugi teniser posle Hjuita i Federera koji je dve godine zaredom završio na čelu ATP liste, i da je igrao u tri od četiri finala grend slema.

Kada je reč o meču godine, ni tu nije bilo sumnje, duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, koji je trajao pet sati i 53 minuta ubedljivo je, prema mišljenju američkih novinara, najbolji teniski spektakl godine.

Na kraju, ono što Đokovića izdvaja od ostalih tenisera, pa i teniserki u ovoj godini jeste njegova konstantnost u igri. Na skoro svakom turniru srpski teniser je išao do samog kraja, i imao je najmanje oscilacija u sezoni.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво