Đoković u finalu Šangaja

Đoković - Berdih (2:0), 6:3, 6:4. Novak Đoković plasirao se u finalu masters turnira u Šangaju. Srpski teniser je bez većih problema savladao Tomaša Berdiha sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. U finalu će igrati protiv pobednika meča Federer - Mari.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Šangaju, pošto je u prvom polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:4.

Drugi reket sveta će se za 33. titulu u karijeri i petu ove godine u nedelju boriti protiv pobednika drugog polufinalnog meča u kojem se danas sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Mari.

"Igrao sam taktički dobro. Bio sam dobar i u riternu, ali i na servisu", rekao je Đoković posle meča.

Drugi reket sveta je naglasio da je Berdih u odličnoj formi poslednjih nekoliko meseci.

"Sa Tomašom je teško igrati na svakoj podlozi, jer poseduje moćan servis i snažan forhend", ocenio je Đoković.

On je dodao da je srećan što će ponovo nastupati za Srbiju u Dejvis kupu.

"Radujem što ću ponovo igrati za svoju zemlju. Pokušaću da mi prioritet bude dobar raspored. Volim da igram Dejvis kup, samo što zakazivanje mečeva u tom takmičenju nije pogodno za igrače, pošebno za one najbolje koji igraju mnogo mečeva", rekao je drugi reket.

Srbija će u prvom kolu Dejvis kupa u februaru sledeće godine dočekati Belgiju.

"U životu sam možda napravio nekoliko mudrih odluka o tome kako ću da igram, šta ću da igram i šta da radim da bih ostao svež", kazao je srpski teniser.

Novak ove godine nije odigrao nijedan meč za Srbiju u Dejvis kupu.

"Imao sam veoma dugu i emotivnu 2011. godinu u kojoj sam osvojio Ju-Es open koji mi je doneo mnogo radosti, ali i mnogo umora. Tada sam se vratio u Srbiju i igrao Dejvis kup, čime mi se povreda pogoršala i

onda sam morao da odsustvujem dva meseca", objasnio je Đoković.

Srbija je 2010. godine osvojila Dejvis kup, a Đoković je tokom četiri duela odigrao ukupno sedam mečeva u singlu i sve ih dobio.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво