Читај ми!

Nole u polufinalu

Drugi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Masters turnira u Šangaju savladavši Nemca Tomija Hasa sa 2:0 (6:3, 6:3). U polufinalu Đoković će igrati sa Čehom Tomašom Berdihom.

U meč su rivali ušli ravnopravno i Has je uspevao da pruži otpor do sredine seta, kada na svoj servis tri puta Novaku pruža brejk šansu. Đoković naposletku uspeva da povede sa 4:2, a potom održi razliku do pobede u prvom setu sa 6:3.

Na početku drugog seta servira Has i uspeva da sačuva servis a onda dolazi i do brejk šanse. Koristi ukazanu priliku i vodi sa 2:0. Novak je uspeo da uzvrati sa četiri "vezana" poena na Hasov servis i stiže do tri brejk šanse. Odmah realizuje prvu i osvaja protivnikov servis bez ijednog izgubljenog poena. Ali i Has uzvraća sa 0:30, no - Novak ne dozvoljava novi preokret. Izjednačuje, a potom realizuje svoj servis za 2:2 i uspeva da povede novim brejkom. Odlična igra našeg najboljeg tenisera. Has više ne uspeva da se adekvatno suprotstavi raspoloženom Novaku koji osvaja i treći brejk za 5:2. A onda sledi dramatična završnica sa nekoliko obrta.

 

Đoković servira za pobedu u meču, ali Has osvaja brejk i smanjuje na 5:3. A onda novi obrt. Sada je Nole pred brejkom i ima tri "vezane" meč lopte. Uspeva da osvoji treću za 6:3 i plasman u polufinale.

Posle ovog, šestog međusobnog duela Đokovića sa Hasom, naš as vodi sa 4:2.

 U polufinalu Đoković će igrati sa Čehom Tomašom Berdihom. Biće to 11. međusobni duel između Đokovića i Berdiha u kojima je Srbin mnogo uspešniji i vodi sa 9:1.

Treći polufinalista je Endi Mari, koji je savladao Radeka Štjepaneka, a u preostalom četvrtfinalnom meču sastaju se Rodžer Federer i Marin Čilić.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво