Nadal: ATP favorizuje Federera

Nemam problem da to izgovorim. Tačno je, Federer je bolji od Nadala i broj titula to potvrđue. Ali, isto tako, sezona je satkana u Rodžerovu korist, jer je mnogo više turnira koji se održavaju na superbrzim podlogam nego bilo kojih drugih, smatra stric i bivši trener Rafaela Nadala Toni.

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, priznao je da je Rodžer Federer bolji od njegovog bratanca, ali smatra da je za to zaslužan ATP (Asocijacija teniskih profesionalaca), koji pravi kalendar koji odgovara švajcarskom teniseru.

„Nemam problem da to kažem. Istina je, Federer je bolji od Nadala što potvrđuje i broj titula. Isto tako, sezona je satkana u Rodžerovu korist, jer je mnogo više turnira koji se održavaju na superbrzim podlogam nego bilo kojih drugih", rekao je Toni Nadal.

On je dodao da Rafa i Fedeks nisu prijatelji, ali da među njima vlada veliko poštovanje.

„Ja to ne bih to nazvao prijateljstvom, rekao bih da je to odnos sa veoma mnogo međusobnog poštovanja. Federer ima 31 godinu, oženjen je, ima dve ćerke. Rafael je pet godina mlađi, pa iako poštuje Rodžera, više voli da se druži sa teniserima kao što Monako, Ferer i Felisijano Lopez".

Toni Nadal je priznao da bi voleo da bi voleo da nema Federera, jer bi to značilo da bi Rafa osvojio više turnira i duže bi bio na prvom mestu.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво