Читај ми!

Novak za srpsko polufinale

Srpsko polufinale na Rodžers kupu. Nole posle pobede nad Semom Kverijem od 2:0 (6:4, 6:4) savladao i Nemca Tomija Hasa sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3) i izboro se za polufinale. Rival u polufinalu je Janko Tipsarević. U drugom polufinalu sastaju se Gaske i Izner.

Novak je lako slomio otpor Amerikanca u prvom meču. U meču protiv Hasa, Nemac pružio veliki otpor, osvojio i set, ipak Novak uspeo da stigne do trijumfa. Naš as igrao koliko mu je bilo potrebno da savlada Kverija. U oba seta napravio je po jedan brejk što je bilo dovoljno za konačni trijumf. Zbog kiše koja muči organizatore i četvrtfinala su igrana u istom danu turnira. Novak je u tri seta bio bolji od Nemca. Rival u polufinalu Novaka je Janko Tipsarević.

Neizvesna borba u prvom setu. Oba tenisera bila su sigurna i osvajali su svoje servise. Pri rezultatu 4:4 ipak je viđen brejk. Novak osetio pad u igri Kverija, to koristi i pritiska servis protivnika. Osvaja brejk šansu, koristi je i vodi sa 5:4. Usledio je servis Đokovića za set.

Novak lako odbija pokušaj protivnika da uzvrati brejk, iako je Kveri stigao do izjednačenja, i rešava set u svoju korist 6:4.

Novak na startu drugog seta nastavlja da ritiskom na servis Amerikanca. Protivnik neuspeva da se odbrani i gubi servis bez osvojenog poena. Đoković potom materijalizuje brejk i vodi sa 2:0. Pri rezultatu 4:3, na servis našeg tenisera i rezultata 30:30. usledio prekid zbog kiše.

Posle oko tri sata pauze meč je nastavljen. Novak se koncentrisao na svoj servis i rutinski privodi set kraju, 6:4 u drugom setu.

U drugom meču Novak se nadigravao sa Tomijem Hasom. Borba se raplamsala od samog starta, oba tenisera jedva uspevaju da zadrže svoje prve servise.  Novak je propustio i brejk loptu. Propuštno je nadoknadi već na sledećem servisu protivnika, kada koristi prvu brejk šansu i stiže do prednosti od 3:1. Has pokušava da uzvrati u sedmom gemu. Ipak, Novak spasava dve brejk lopte i privodi set kraju, 6:3. 

Uloge su zamenjene u drugom setu. Nemac prvi dolazi do brejka prdnosti u četvrtom gemu uspeva da ga materijalizuje i povede sa 4:1. Novak pokušava da se vrati u set. Pri rezultatu 4:2 napada servis protivnika, propušta dve brejk šanse. Nemac uspeva da se odbrani i dobije drugi set sa 6:3 i stigne do izjednačenja.

 U trećem setu mnogo bolja igra našeg asa. Nije dozvolio protivniku nijednu brejk priliku. Ponovo je odlučujući bio četvrti set. Novak je napao servis Hasa, osvojio tri vezane brejk šans, koristi drugu, 3:1. Nole uspeva da materijalizuje brejk, a potom rutinski prvodi meč kraju za konačnih 6:3 u trećem setu.

 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво