Читај ми!

Srpska policija štiti tenisere

Srpski teniseri koji učestvuju na Olimpijskim igrama, umesto u olimpijskom selu biće smešteni u kompleksu Vimbldona, a čuvaće ih srpska policija. Iz OKS su poručili da je ovo učinjeno zbog velike udaljenosti olimpijskog sela od Vimbldona.

Najbolje srpske tenisere Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Nenada Zimonjića, Anu Ivanović i Jelenu Janković na Olimpijskim igrama u Londonu obezbeđivaće srpska policija.

Zamenik šefa Misije Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Nikola Kuljača objasnio je uoči puta za London da je zbog velike udaljenosti od Olimpijskog sela sa teniserima dogovoreno da oni budu smešteni na Vimbldonu gde će se igrati turnir.

"Od Olimpijskog sela do Vimbldona ima dva sata vožnje, lično smo to proverili, iako domaćini kažu da ima sat i 20 minuta i dogovorili smo se da teniseri budu smešteni u Vimbldonu. Napravićemo malo srpsko selo, a o bezbednosti naših tenisera binuće srpska policija", rekao je Kuljača na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla na ispraćaju Misije za London.

Prema njegovim rečima Ana i Novak dolaze nešto ranije u London, dok će Jelena, Janko, Viktor i Nenad Zimonjić u London doputovati čarterom iz Beograda 24. jula.

"Oni će imati iste uslove kao da su u selu, ali zbog činjenice da je tenis specifičan sport, da samo centralni teren na Vimbldonu ima krov odlučili smo se da ih ne izlažemo napornim putovanjima", poručio je Kuljaca.

Predsednik OKS Vlade Divac dodao je da će teniseri imati svoja mesta u selu i da će slobodne trenutke koristiti za druženje sa ostalim sportistima.

"Naravno da će i oni dolaziti u selo, posebno Novak koji je lider našeg tima, nosilac zastave i sigurno je da će svaki slobodan trenutak biti uz tim", rekao je Divac.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво