Читај ми!

Federer: Nisam najbolji

Iako u 31. godini i dalje obara teniske rekorde, Rodžer Federer ne misli da je najbolji igrač u istoriji belog sporta. „Mislim da nisam bolji od svakoga, pošto su raniji šampioni utabali put mojoj generaciji igrača... Mislim da je nemoguće porediti različite ere u tenisu", rekao je najbolji teniser planete.

Jedan po jedan, teniski rekordi padaju pred Rodžerom Federerom. Švajcarac je posle trijumfa na Vimbldonu ponovo postao broj jedan u tenisu, a po broju nedelja provedenih na čelu ATP liste prestigao je i Pita Samprasa.

I pored toga što ga mnogi smatraju najboljim teniserom u istoriji tog sporta, Federer smatra da su bivši šampioni samo utabali put njegovoj generaciji.

„Mislim da nisam bolji od svakoga, pošto su raniji šampioni utabali put mojoj generaciji igrača. Oni su poveli čitavu priču i inspirisali mene i druge igrače da jurimo rekorde. U svoje vreme oni nisu to radili, već su igrali tenis zbog same igre. Stvari su se drastično promenile. Danas nas sa svih strana podsećaju da "treba da uradimo ovo i ono kako bi postali najbolji u istoriji", rekao je Federer.

On je naglasio da je nemoguće porediti različite ere u svetskom tenisu.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво