Читај ми!

Nole, Vimbldon i Olimpijada

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ne slaže se sa pojedinim mišljenjima da je ovogodišnji Vimbldon generalna proba za Olimpijske ige u Londonu, bez obzira što će na istim travnatim terenima tri nedelje kasnije biti održan turnir u okviru najveće sportske smotre sveta.

"Ja ne verujem da Vimbldon može da bude generalna proba za bilo koje takmičenje. To je najcenjeniji, najpoznatiji i najvredniji turnir na svetu. Ovo je po mom mišljenju vrhunac našeg sporta. Naravno, Olimpijske igre su nešto van poređenja sa bilo kojim drugim turnirima", izjavio je Đoković, koji je, kao i ostali vrhunski teniseri, oduševljen mogućnošću da na istom terenu može da osvoji dve titule.

"To je vrlo emotivno, jer niste samo vi ovde, iza vas je cela nacija. Dakle, prisutna su ogromna uzbuđenja među teniserima uoči Olimpijskih igara", rekao je Đoković, koji će nositi srpsku zastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara sledećeg meseca.

Đoković započinje odbranu titule u Vimbldonu protiv Španca Huana Karlosa Ferera, koji je osvojio Rolan Garos 2003. i nakratko držao prvo mesto na ATP listi te godine.

Mislim da još nisam pružio sve što mogu na Vimbldonu. Uvek želim bolje, jer je tenis moj život, zaljubljen sam u ovaj sport, sve sam mu podredio. Motivacija mi je najmanji problem, uvek hoću da napredujem i osvajam turnire, poručio je Đoković.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво