Читај ми!

Novak protiv Ferera

Najbolji svetski teniser Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu počeće duelom sa Špancem Huanom Karlosom Fererom, odlučeno je žrebom u Londonu.

Đoković je postavljen za prvog nosioca na turniru, dok je Španac imenovan za 38. nosioca. Njih dvojica do sada su igrala dva puta, a trenutni skor je 1:1. Đoković je pobedio 2007. godine, a dve godine ranije slavio je Španac.

Drugi najbolji srpski teniser Janko Tipsarević (osmi nosilac) u prvom kolu Vimbldona igraće protiv Argentinca Davida Nalbandijana. Argentinski teniser trenutno vodi 2:1 u međusobnim duelima, ali je poslednji meč dobio Tipsarević ove godine u Majamiju.

Viktor Troicki u prvom kolu igraće protiv Španca Marsela Granoljersa. Njih dvojica sastali su se tri puta, a Troicki je slavio dva puta.

Najteži žreb imala je Jelena Janković (18. nosilac) koja će u prvom kolu igrati protiv Belgijanke Kim Klajsters. Od osam međusobnih duela Klajstersova je pobedila Jankovićevu u sedam mečeva, poslednji put 2010. godine.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović na startu Vimbldona sastaće se sa Marijom Hoze Martinez Sančez iz Španije.

Ivanovićeva je postavljena za 14. nosioca na turniru, a Špankinja je dobila jedini dosadašnji međusobni duel.

Bojana Jovanovski sastaće se sa Grkinjom Elenom Danilidu, koju je savladala pre dve godine na turniru u Istanbulu.

Vesna Dolonc na startu takmičenja odmeriće snage sa Bugarkom Cvetom Pironkovom sa kojom do sada nije igrala.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić i Austrijanac Aleksander Peja igraće u prvom kolu Vimbldona protiv Australijanaca Krisa Gučionea i Lejtona Hjuita. Srpski teniser je u prvom delu sezone igrao u paru sa Mikaelom Ljodrom, ali je Francuz odlučio da pauzira, jer čeka rođenje trećeg deteta.

Zimonjić i Peja su na Vimbldonu postavljeni za šeste nosioce.

Zimonjić bi na turniru u Londonu trebalo da nastupi i u mešovitom dublu sa Anom Ivanović, a žreb za to takmičenje održaće se u sredu, 27. juna. Takmičenje na Vimbldonu počinje u ponedeljak.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво