Читај ми!

Nadal, princ Rima

Najbolji teniser sveta nije uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu na turniru u Rimu. U finalnom meču Rafael Nadal je slavio sa 2:0 (7:5, 6:3) i poneo novu, 35. titulu na šljaci u karijeri.

Meč je počeo ravnopravnim odmeravanjem snaga, a naš teniser u prvom gemu uspeva da sačuva čak dve brejk lopte i dobije svoj servis. U petom gemu Nadal uzima Đokovićev servis i vodi sa 3:2, ali najbolji teniser sveta odmah uzvraća i dolazi do prve brejk lopte. Odmah koristi šansu, vraća brejk i rezultat na 3:3, a onda dobija svoj servis bez izgubljenog poena.

Kod rezultata 5:5 i prednosti našeg tenisera, posle greške linijskog sudije, Đokoviću naglo pada koncentracija i Nadal uspeva da načini brejk i stiže do rezultata 5:6, a onda i ekspresno završi prvi set u svoju korist 7:5.

Drugi set se nastavlja u istom ritmu. Naš teniser ne uspeva da vrati koncentraciju i Nadal osvaja brejk za 1:0. Đoković uspeva da stigne do čak četiri brejk lopte, ali ne koristi nijednu, pa Nadal vodi sa 2:0. Slične prilike imao je i kod 2:1, ali Nadal opet uspeva da spase svoj servis za 3:1. Ritam igre u nastavku ostaje isti, a na 3:5 Nole servira za ostanak u meču.

Posle 2 sata i 20 minuta igre Nadal ima meč loptu i osvaja titulu u Rimu.

Rafa je sa velikim samopouzdanjem dočekao duel, jer je uspeo da prekine niz poraza u finalima od Noleta savladavši srpskog tenisera u Monte Karlu. Ako izuzmemo Madrid gde se nije proslavio na plavoj šljaci, Nadal je u sjajnoj formi, a jedini ko mu se u Rimu dostojno suprotstavio, makar u jednom setu, jeste zemljak David Ferer.

 

Број коментара 75

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво