Читај ми!

Arivederči Fedeks

Želeo je Federer da osvoji Večni grad ali je ipak ostao pred kapijama Rima. Svetski reket broj jedan i dalje je suvereni vladar na terenima Foro Italika. Kao da se Novaku žurilo da stigne na drugo poluvreme fudbalskog finala Lige šampiona, naš teniser je "počistio" Rodžera Federera sa 6:2, 7:6 (7:4). Novak će se u finalu sastati sa takođe starim zanacem, "kraljem šljake" Nadalom.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Rimu, pošto je večeras u polufinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:2, 7:6 (7:4).

Jubilarni 25. meč dva tenisera pripao je Đokoviću, koji je posle sat i 39 minuta igre uspeo da slomi otpor ove sezone raspoloženog Federera. Kao da se Novaku žurilo da stigne na drugo poluvreme fudbalskog finala Lige šampiona između Bajerna i Čelsija.

Odlično je počeo meč, već u trećem gemu oduzeo servis protivniku, nešto kasnije napravio novi brejk za vođstvo od 5:2 i sigurnim servis gemom došao do vođstva - 6:2.

U nastavku duela Federer je popravio igru. Đoković je u sedmom gemu napravio novi brejk, poveo sa 5:3 i delovalo je da će lako doći do pobede, ali nije uspeo da iskoristi meč loptu. Iskusni Švajcarac je to kaznio, vezao tri gema i poveo sa 6:5.

U taj-brejku Đoković je dubokim loptama udaljio Federara od osnovne linije, stekao prednost od tri poena i iskoristio drugu meč loptu.

Đoković će u sutrašnjem finalu, gde brani titulu, igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je u prvom polufinalu bio bolji od zemljaka Davida Ferera sa 7:6 (8:6), 6:0. Finale se igra sutra od 16.00.

Đoković i Nadal do sada su se sastajali 31 put i vodi Španac, koji ima 17 pobeda u međusobnim duelima.

Ove godine igrali su dva puta, Novak je trijumfovao na Australijan Openu, dok je pre mesec dana Rafa bio bolji u finalu Mastersa u Monte Karlu.

Број коментара 111

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво