Читај ми!

Nole protiv Tsonge za polufinale

Novak Đoković uspeo je da savlada Huana Monaka u osmini finala turnira u Rimu. Srpski teniser savladao je Argentinca sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3. U četvrtfinalu protivnik Đokovića će biti Francuz Žo Vilfrid Tsonga koji je savladao Argentinca Del Potra sa 2:0.

Nije bilo lako, ali Novak Đoković je uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Rimu. Srpski teniser pobedio je Huana Monaka sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3. Posle dva sata i 20 minuta Nole je odneo i šestu pobedu u međusobnim susretima sa Argentincem.

Đokoviću nije prijao rani početak meča, izgubio je prvi set sa 6:4. I na početku drugog seta argentinski teniser je prvi došao do brejka i vođstva od 2:1. Tada se prvi reket sveta budi i osvaja pet vezanih gemova za trijumf u drugom setu od 6:2.

Najveća borba viđena je u trećem setu, gde su do pred kraj, oba tenisera čuvala svoje servise. Ključni momenat dogodio se u osmom gemu, pri vođstvu Đokovića od 4:3. Srpski teniser tada koristi momenat i prabi brejk za vođstvo od 5:3.

Poslednji gem na svoj servis Nole je rutinski dobio, završivši meč posle dva sata i 20 minuta.

Đokovićev rival u četvrtfinalu biće Francuz Žo-Vilfrid Tsonga koji je u osmini finala savladao Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0 po setovima 6:4, 6:1.

Novak i Tsonga, trenutno peti na ATP listi, dobro se poznaju i do sada su se sastajali devet puta, a Francuz je uspešniji i vodi sa 5:4.

Meč za polufinale turnira, na kojem Srbin brani titulu, na programu je sutra posle 16 sati.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво