Читај ми!

"Imperator" siguran na startu

Novak je uspešno započeo odbranu titule na teniskom mastersu u Rimu pošto je večeras u drugom kolu savladao Australijanca Bernarda Tomića sa 6:3, 6:3 i plasirao se u osminu finala. Troicki eliminisan nakon poraza od Francuza Žoa-Vilfreda Conge. Janko u sredu protiv Vavrinke.

Novak Đoković je uspešno započeo odbranu titule na teniskom mastersu u Rimu pošto je večeras u drugom kolu savladao Australijanca Bernarda Tomića sa 6:3, 6:3 i plasirao se u osminu finala.

Najbolji teniser sveta tako je uspešno započeo odbranu titule u "večnom gradu", a do očekivane pobede došao je bez većih problema. Otpor talentovanog Australijanca srušio je posle 69 minuta dominantne igre iskoristivši prvu meč loptu.

Đoković je silovito započeo duel na tradicionalnoj crvenoj šljaci i prvi set je dobio nakon nešto više od pola sata igre, uz tri brejka - na startu i u trećem i devetom gemu. Tomić je u nastavku meča zaigrao mnogo čvršće i držao se sasvim dobro, bez obzira što je srpski teniser kontrolisao dešavanja na terenu.

Svetski broj jedan je, međutim, pravovremeno podigao nivo igre i kada je brejkom poveo sa 4:2 od daljeg otpora Tomića nije bilo ništa. Uz nekoliko majstorskih poteza Srbin je efektno okončao meč i ostvario drugu pobedu nad Australijancem, nakon što ga je prethodno savladao prošle godine u četvrtfinalu Vimbldona.

Najbolji svetski teniser bio je slobodan u prvom kolu, a njegov naredni rival biće pobednik duela između Čeha Radeka Štepaneka i Argentinca Huana Monaka.

Treći srpski teniser na rimskom mastersu, Janko Tipsarević, u drugom kolu igra protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, a meč je na programu u sredu.

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala masters turnira u Rimu pošto je večeras u drugom kolu poražen od Francuza Žoa-Vilfreda Conge sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:2.

Bio je to peti međusobni duel između 29. i petog tenisera sa ATP liste i druga pobeda Conge. Francuz je dominirao tokom celog meča i njegov uspeh nije dolazio u pitanje.

Jelena Janković izgubila je od Rumunke Sorane Kirstee na startu turnira u Rimu, koji je osvajala 2007. i 2008. godine. Bio je to treći uzastopni poraz Jelene u prvom kolu, nakon Štutgarta i Madrida. Srpska teniserka je definitivno u krizi, a izvesno je da će posle još jednog neuspeha ispasti iz Top 20 najboljih igračica na svetu.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво