Читај ми!

Česi ubedljivo slavili

Tomaš Berdih osvojio je treći ključni poen za Češku protiv Srbije u Dejvis kupu pobedivši Janka Tipsarevića sa 3:0. Češki teniser sva tri seta dobio posle taj brejka. Janko u svakom setu propustio mnogo prilika da prelomi meč u svoju korist. U poslednjem meču, koji nije imao takmičarski značaj Troicki je poražen od Lukaša Rosola sa 2:0 (7:6, 7:5).

Skoro četiri sata trajala su tri seta između Janka Tipsareivića i Tomaša Berdiha u Dejvis kupu. Na kraju kao pobednik je izašao češki teniser koji je sva tri seta dobio posle taj brejka. Janko Tipsarević je u svakom setu imao priliku da savlada protivnika, ali je promašivao u ključnim momentima.

Od samog početka bilo je jasno da u dvoboju dvojice sjajnih tenisera neće biti lakih poena. U prvom setu oba igrača držala su svoj servis do osmog gema. Prvi je brejk uspeo da napravi Janko Tipsarević koji je poveo sa 5:3.

U narednom gemu Tipsarević je servirao za set, ali je olako dopustio protivniku da uzvrati brejk. Pobednik prvog seta se tražio u taj brejku koji je bolje otvorio Janko. Srpski teniser je imao dva puta mini brejk prednosti ali na kraju je ipak trijumfovao Berdih osvojivši taj deo igre sa 8:6, i završivši prvi set rezultatom 7:6.

Slično je bilo i u drugom setu. Ponovo je u finišu tog dela igre Tipsarević imao veliku šansu da osvoji set kada je imao i brejk prednosti a zatim i na servis protivnika prokockao dve vezane set lopte. Berdih je uspeo sve da spasi i ponovo odvene meč u taj brejk.

Ponovo je Janko u taj brejku prokockao priliku jer je imao još jednu set loptu. Berdih je i ovde bio koncentrisaniji, preokrenuo rezultat i dobio taj deo igre sa 8:6.

Najveću šansu Tipsarević je imao u taj brejku trećeg seta kada je imao i tri vezane set lopte. Ni ovo nije bilo dovoljno srpskom teniseru da osvoji set i produži meč. Berdih je kaznio greške Tipsarevića u ključnim trenucima i dobio taj brejk sa 9:7.

Na kraju Češka se plasirala u polufinale Dejvis kupa gde čeka pobednika duela između Argentine i Hrvatske.

Česka je ranije obezbedila plasman u polufinale, a u poslednjem singlu bez takmičarskog značaja Lukaš Rosol je večeras savladao Viktora Troickog sa 7:6 (7:5), 7:5. Odlučujući poen za domaćina osvojio je Tomaš Berdih savladavši Janka Tipsarevića sa 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 7:6 (9:7).

Rezultat:

Subota:

Tomaš Berdih/Radek Štepanek - Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac 6:4, 6:2, 7:6 (7:4)

Petak:
Tomaš Berdih - Viktor Troicki 6:2, 6:1, 6:2
Janko Tipsarević - Radek Štepanek 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7

U polufinalu Dejvis kupa, od 14. do 16. septembra, sastaju se Češka - Argentina i Španija - SAD.

Број коментара 73

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво