Janko dobio maraton

Janko igrao svoju igru, publika nekorektnim "navijanjem" mnogo pomogla Štjepaneku da ostane u igri. Oba seta koja je izgubio idu na dušu publike, a glavni sudija Paskal Marija nije uspeo da se izbori sa izazovom nesportskog navijanja, koje je na direktan način koštalo našeg tenisera seta. Ipak, Tipsarević je uspeo da se izdigne i dobije peti set, donoseći Srbiji izjednačenje.

Posle više od pet sati teniskog nadmudrivanja, Janko Tipsarević savladao Radeka Štjepaneka sa 3:2 u setovima i tako doneo Srboji prvi bod u duelu sa Češkom. Tipsarević spasao tri meč lopte i doneo izuzetno bitan bod za nastavak takmičenja.

Janko napada, nakon uvodnih gemova naš teniser propušta dve brejk šanse. Potom osvaja i treću, koju uspeva da iskoristi i vodi sa 2:1. Publika pokušava da podigne protivnika i dekoncentriše našeg tenisera. Ipak, Janko igra svoju igru, odlični servisi i brejk je materijalizovan.

Novi Štjepanekov servis  i nov napad našeg tenisera. Čeh ipak uspeva da se odbrani i ne dozvoli našem teniseru da dođe do još veće prednosti. U narednom gemu mali pad u igri našeg tenisera i Čeh dolazi do svoje prve brejk šanse u meču. Naš teniser uspeva da se odbrani i ne dozvoli protivniku da dođe do izjednačenja, 4:2.

Čeh pojačava, nošen publikom, koja mu je pomogla i pomalo  nesportskim navijanjem, uspeva da preuzme kontrolu igre. Osvaja svoj servis, a potom vraća brejk. Sa još jednim osvojenim servis gemom vodi sa 5:4. Janko sve više greši, totalno ga je poremetio brejk. Ponovo ima problema na svoj svervis. Ipak uspeva da se vrati i stigne do izjednačenja.

Kada se očekivalo da će set ući u taj-brejk, Štjepanek oduzima servis našem teniseru i rešava set u svoju korist 7:5. Janko nije imao prilike za popravni.

Nastak duela, borba se rasplamsava. Novi napadi našeg tenisera, i na samom startu oduzima servis protivniku. Međutim, Čeh uzvraća istom merom i poravnava rezultat. Borba za svaki poen, nema izgubljene lopte. Ipak, oba tenisera uspevaju da zadrže servise.

Na servis protivnika naš teniser uspeva ponovo da napravi brejk i stigne do prednosti od 3:2. Janko je siguran na svoj servis i uspeva da materijalizuje brejk. Važnost meča dovela do velikog broja grešaka na obe strane, ipak Janko ih je napravio duplo manje, tako da uspeva da održi prednost, 5:3.

U narednom gemu Tipsarević nije želeo da rizikuje, prepušta poene protivniku, pripremajući se za svoj servis, za izjednačenje. Međutim, Štjepanek kreće na sve ili ništa, napada servis našeg tenisera, dolazi do brejk šanse, Janko se brani, potom ne koristi dve set lopte. Treću uspeva da iskoristi i osvaja set rezultatom 6:4.

Janko pokušava da slomi protivnika, napada  Štjepanekov servis, dolazi do tri vezane brejk šanse, koristi drugu, i ima prednosti u ranoj fazi trećeg seta. Štjepanek uzvraća, sada on ima tri šanse, naš teniser uspeva da se odbrani i materijalizuje brejk. Zazim oba tenisera osvajaju svoje servise sa nulom. Nastavljena je igra gem za gem.

 Međutim, pri rezultatu 4:3 za našeg tenisera, Štjepanek koristi duplu servis grešku našeg tenisera i ima dve vezane brejk šanse. Tipsarević ne dozvoljva iznenađenje i uspeva da zadrži brejk prednosti.

Žal za propuštenim dekoncentrisao je Štjepaneka i omogućio Janku set loptu na njegov servis. Čeh uspeva da se odbrani i produži set. Na svoj servis naš teniser dolazi do tri vezane set lopte, prva je iskorišćena, 6:4 u trećem setu.

Štjepanek je siguran na startu četvrtog seta. Pokušava da pritisne servis našeg tenisera. Janko odbija napade i osvaja gem. Čeh je napadao, ali je naš teniser prvi došao do brejka prednosti. Pri rezultatu 2:2 Janko pojačava, pritiska servis protivnika i stiže do vođstva, potom materijalizuje brejk i vodi sa 4:2.

Tipsarević nastavlja da lomi protivnika, opet napad njegov servis, 0:30. Štjepanek ne dozvoljava novi brejk, uspeva da se vrati i osvoji gem. Odbijen napad podigao je Čeha, sada on napada i uspeva da iskoristi šansu i uzvrati brejk, 4:4. Protivnik je u naletu, lagano osvaja svoj servis i preuzima vođstvo.

Janko servira za opstanak, velika borba, Čeh osvaja brejk loptu, a Janko greši pri drugom servisu - iz publike se čulo "aut". Janko ne prebacuje loptu, misleći da je stvarno dupla greška i Štjepanek osvaja četvrti set. Velika bura, naš tim se buni, glavni sudija Paskal Marija ipak priznaje poen Čehu, koji tako dobija set sa 6:4, 2:2.

Peti, odlučujući, set. Protivnik uspeva da osvoji servis. Vidno uzbuđeni Tipsarević uspeva da se sabere i osvoji svoj servis. Nastavlja se igra gem za gem. Naš teniser uspeva da se izdigne i prvi stigne do brejk šanse, koristi je i vodi sa 3:2.

Čeh se ne predaje, sada on napada, na 30:30, Janko mu duplom sevis greškom poklanja brejk loptu. Nova Tipsarevićeva greška i protivnik dolazi do izjednačenja, potom i do vođstva.

Naš teniser pokušava da se vrati u meč. Štjepanek sa puno samopouzdanja napada Jankov servis i ponovo dolazi do šanse za brejk. Tipsarević uspeva da se odbrani i osvoji gem.

Maraton se nastavlja. Pri rezultatu 5:5 naš teniser dolazi do dve brejk šanse, obe odlaze u nepovrat. Protivnik ipak uspeva da se izvuče i osvoji gem. Tipsarević propušta 40:0 na svoj servis. Čeh dolazi do prve meč lopte. Janko se uspešno brani, i uspeva da osvoji gem.

Štjepanek ponovo lako osvaja svoj gem, a Janko, na svoj servis, spasava nove dve meč lopte. Već u narednom gemu, Tipsarević ima dve brejk-lopte, drugu koristi. Prošlo je više od pet časova od kako su dva tenisera kročila na teren češke Arene.

Janko uspeva da osvoji naredni servis gem, čime osvaja i ovaj maratonski meč i donosi izjednačenje Srbiji u ukupnom rezultatu protiv Češke.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво