Читај ми!

Nadal prvi finalista

Rafael Nadal je prvi finalista turnira u Melburnu jer je savladao Rodžera Federera sa 3:1 u dramatičnom meču punom obrta.Nadalov protivnik u finalu biće pobednik duela Đoković i Marej, koji sutra počinje u 9 i 30 po našem vremenu.

Ravnopravna "rovovska" borba drugog i trećeg tenisera sveta, puna obrta i neizvesnosti trajala je duže od tri sata.

 

Kod rezultata 3:3 u trećem setu Nadal uspeva da spase tri brejk lopte, ali mu četvrti put to ne polazi za rukom i Federer stiže do prednosti od 4:3. Ali Nadal odmah uzvraća brejkom- 4:4! Već treći put u meču uspeva da odmah vrati brejk, a onda sigurno servira za 5:4.

 

Federer sigurno servira, dobija gejm i ostaje u trećem setu- 5:5. Nadal  sigurno  servira i uz malo sreće dobija svoj servis, a Federer je ponovo na servisu za ostanak u trećem setu. Na 30:30 greška Federera i Nadal stiže do set lopte, ali Rodžer uspeva da se spase i dođe do prednosti. Odličan servis i Federer uspeva da izjednači. Tajm-brejk. Ferderer na trenutak gubi samopouzdanje i Nadal stiže čak do pet poena prednosti 6:1 i isto toliko šansi da osvoji set. Federer uspeva da spasi čak četiri i stiže do 6:5 osvojivši i svoje i protivnikove servise. Nadal servira i uspeva da dobije set 2:1 (6:7;6:2;7:6).

  

Sa novim lopticama, posle 2 sata i 50 minuta, Federer servira u četvrtom setu i vodi sa 1:0. Nadal izjednačuje a onda stiže do brejk lopte, koju ne uspeva da iskoristi. Federer asom stiže do prednosti, a onda servis volejom i do 2:1. Nadal izjednačuje i prelazi u ofanzivu, stigavši do dve brejk lopte. Prvu ne uspeva da iskoristi a potom ni drugu. Federer nastavlja koncentrisano i asom stiže do prednosti. Sigurna igra i osvaja servis 3:2.

Na 4:3 na Nadalov servis Federer stiže do brejk lopte, ali ne uspeva da je iskoristi, da bi onda Nadal načinio preokret i stigao u brejk poziciju koju koristi za vođstvo od 5:4 i servira za pobedu u meču. Prvu meč loptu ne koristi, a onda stiže do čak tri brejk lopte za federera koje on ne uspeva da realizuje. Nadal stiže do druge meč lopte i uspeva - 1:3 (7:6;2:6;6:7;4:6) za Nadala.

Rafael Nadal igra u finalu protiv boljeg iz meča Đoković - Marej koji počinje sutra u 9 i 30. 

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи