Читај ми!

Nole slomio Ferera

Novak Đoković je imao do sada najtežeg protivnika na putu ka tituli. Španac David Ferer pružio mu je sjajan otpor, ali je najbolji teniser planete uspeo da pobedi bez izgubljenog seta, 6:4, 7:6, 6:1. U polufinalu igra protiv Mareja.

Prvi igrač sveta se, uprkos povredi zadnje lože početkom drugog seta, vratio u meč potpuno oporavljen i u trećem delu igre deklasirao španskog tenisera.

Đoković je u prvom setu rano došao do brejka i tu prednost održavao do kraja tog dela igre.

U nastavku meča, naš teniser je ponovo dubokim forhendima rešetao teren Ferera i brzo došao do prednosti od 2:0. Španski teniser uspeo je da uzvrati i vrati brejk u četvrtom gemu (2:2), kada je Đoković zbog povrede zadnje lože naglo posustao i dopustio Špancu da povede sa 3:2.

Uprkos bolovima i očiglednoj nelagodnosti kojom je nastavio da igra, Novak je u 11. gemu ponovo došao do brejka prednosti, ali je Ferer vratio istom merom i uveo set u taj-brejk.

Srpski teniser prepustio je početak tog dela igre Fereru koji je prvi napravio mini-brejk, ali je kod rezultata 4:3, Đoković naglo pojačao udarce i rešio set u svoju korist.

Naš as je u istom ritmu nastavio i u trećem setu, odmah došavši do brejka u drugom gemu, a potom je još jednom u šestom gemu (5:1) oduzeo servis Špancu, koji je potpuno demoralisan od Đokovića primio sedmi "mat" u karijeri.

"Imao sam problem u drugom setu, ali uspeo sam da ostvarim prednost. Kad igrate protiv rivala koga krasi takav borbeni duh, morate jednostavno, da pronađete snagu za oporavak", rekao je Đoković.

Srpski teniser je objasnio da su lopte kojima je prelomio meč protiv Ferera "padale blizu linije" i naglasio da je posle oporavka u drugom setu u sebi osetio "veliku mentalnu snagu".

"Proradila je u meni neka psihološka snaga kojom sam do kraja savladao Ferera", rekao je Đoković.

Branilac titule na Ausralijan openu poručio je da će protiv Britanca Endija Mareja pokušati da primeni sličnu taktiku kao u njihovom poslednjem duelu.

"Marej je u sjajnoj formi, a u stručnom štabu sada ima i Ivana Lendla, tako da očekujem veliku borbu", rekao je Đoković, koji se do sada sastajao deset puta sa Marejem, od čega je šest puta bio uspešniji.

Број коментара 76

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво