Kraj za Jelenu

Jelena Janković je završila učešće na Austalijen openu. U četvrtom kolu bolja od srpske teniserke bila je prva igračica sveta Karolina Voznjacki, koja je pobedila rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 7:5.

Jelena Janković se oprostila od ovogodišnjeg Australijen opena. U četvrtom kolu srpska teniserka je poražena od prve igračice sveta Karoline Voznjacki rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 7:5.

Srpska teniserka je ovaj meč odigrala onako kako samo ona zna. Pokazivala je igru od sjaja do očaja, ali na kraju je, ipak, pognute glave napustila teren Rod Lejver arene.

Muke za srpsku teniserku krenule su od prvog gema, koji je jako dugo trajao. Mogla je Jelena brzo da ga završi, ali je pustila danskoj teniserki da se oporavi, i da posle duge borbe meč otvori brejkom.

Već od tog trenutka kola su krenula nizbrdo za Jankovićevu. Karolina je gemove na svoj servis dobijala bez većih problema, dok je srpska teniserka igrala maratonske poene na svoj servis, koje je na kraju gubila. Posle 34 minuta prva teniserka sveta dobila je prvi set rezultatom 6:0.

Jelena je najavila bolju igru u nastavku, osvojivši prvi gem na meču na svoj servis. Onda sledi novi katastrofalni pad igre, gde srpska teniserka gubi naredna četiri vezana gema i dolazi na rub totalne katastrofe.

Kada se činilo da će i drugi set biti lak posao za Karolinu, Jelena se budi. Srpska teniserka osvaja dva vezana gema, smanjuje na 4:3, a na protivnicin servis  propušta nekoliko prilika da izjednači rezultat.

To je bila poslednja prilika da Jankovićeva preokrene situaciju u svoju korist. Do kraja seta viđena je žestoka borba, ali Karolina je bila koncentrisanija, manje je grešila i rešavala gemove u svoju korist.

Ako je za utehu, Jelena je u drugom setu pokazala da može ravnopravno da igra sa najboljom teniserkom sveta, ali su je očajna igra u prvom delu igre i kasno buđenje koštali srpsku teniserku pobede.

Drugi set je posle više od sat vremena borbe završen rezultatom 7:5, tako da je Karolina ostala u trci za osvajanje prvog grend slema u karijeri.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво