Читај ми!

"Grobari" srušili "kraljeve"

Partizan po drugi put u istoriji pobedio madridski Real. Ejsi Lo sjajan u završnici za infarkt u paklu Pionira. Peković i Mačvan sjajni. Kecman se vraća u formu. Kerol i Rudi najbolji u timu Reala. Ljulj promašio trojku u poslednjoj sekundi.

Posle paklenog dočeka "Grobara", Partizan utakmicu otvorio sjajnom igrom i serijom od 10:0, ali je igra crno-belih, kao i u tri prethodna meča u Evroligi, ponovo stala u trećoj četvrtini pa je "kraljevski" klub uspeo da uhvati priključak i postavi scenografiju za screparajući završnicu.

Pionir se, međutim, pretvorio u pravo grotlo kada je Serhio Ljulj šutnuo za tri poena u poslednjoj sekundi jer je odmah bilo jasno da lopta neće ući u koš Partizana, koji je, po prvi put u istoriji uspeo da pobedi Real.78:76.

Završnica je bila paklena. Fernandez je minut pre kraja pogodio trojku za vođstvo 78:76. Kecman je izjednačio penalima 45 sekundi pre kraja, a onda je Lo, takođe sa linije za slobodna bacanja, doneo Partizanu prednost 80:78 na 17 sekundi do kraja meča.

Partizan je odlučio da brani poslednji napad, ali Ljulj lako prošao čuvara, pa je Peković faulom sprečio lake poene. Bek Španaca je iskoristio samo jedan penal, a u opštem haosu koji je nastao, dosuđena je mrtva lopta.

U poslednjoj akciji, Ljulj nije uspeo da pogodi trojku.

Najefikasniji igrač utakmice bio je bek gostiju Džejsi Kerol sa 21 poenom.  Serhio Ljulj i Rudi Fernandes ubacili su po 13.

Za Partizan Nikola Peković 20 poena. Sjajno je odigrao Milan Mačvan sa 16 koševa i 12 skokova. U završnici odlični Ejsi Lo sa 14 i Dušan Kecman sa 10 poena.

Partizan dobar na početku poslednje četvrtine, pa je Lučić srećnim odbitkom vratio Partizan u vođstvo 62:61, posle čega je usledio i možda odlučujući trenutak utakmice, jer je Realov ritam poremetila tehnička greška Mirze Begića, koji je protestovao posle poena Pekovića.

Mačvan je bio precizan, a nad njim je u sledećem napadu napravljen faul, pa je najnoviji adut Partizana za dvadesetak sekundi postigao četiri poena i vratio crno-bele u život.

Lasa je odmah zatražio tajm-aut, posle kojeg je njegova ekipa odigrala bolje i napravila seriju od 7:0, uz pet poena Kerola i lako polaganje Pocijusa.

Real je utakmicu počeo očajno, pa je četiri minuta pre kreja rezultat bio 14:3 za Partizan, ali je tada na scenu stupio sjajni Džejsi Kerol koji je do poluvremena ubacio 16 poena i bio najzaslužniji što je Real na poluvreme otišao sa svega pet poena minusa.

Real je na Pekovića poslao Begića koji je bio agresivan na oba kraja terena, ali je centar Partizana do odmora ubacio 16 poena i na klupu poslao NBA pojačanje Reala Serža Ibaku i Antu Tomića.

Dva i po minuta do kraja prvog dela igre Felipe Rejes je dobio tehničku, a Mačvan je ubacio sva četiri penala i vratio šest razlike.

Utakmicu Partizana i Reala Evroliga je, nadamo se, sa pravom proglasila derbijem četvrtog kola. Na košarkašima "crno-belih" je da dokažu da će večerašnji meč opravdati epitet derbija.

Partizan: Lo 14, Kecman 10, Raduljica 4, Jaramaz, Lučić, Milosavljević 5, Katić 2, Božić, Čakarević 7, Mačvan 16, Anđušić 2, Peković 20.

Real: Tomić, Fernandez 13, Pocijus 7, Suarez, Rejes 2, Mirotić 9, Rodrigez 5, Begić 3, Kerol 21, Ljulj 12, Ibaka 2.
 

 

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво