Umor nije opravdanje

Loše smo počeli, primili čak 13 poena, a za to vreme napravili samo jedan faul. Na taj način smo Nemcima ulili samopouzdanje, izjavio je selektor Srbije Dušan Ivković, koji je posebno istakao da umor zbog četiri odigrane utakmice u pet dana i puta iz Slovenije ka Turskoj, sigurno nije izgovor za poraz i sveukupno bledo izdanje.

Selektor Ivković ocenio je da je reprezentacija Srbije igrala loše i da nije smela da izgubi od Nemaca.

"Orlovi" su doživeli prvi poraz na pripremama za Evropsko prvenstvo. Savladali su ih Nemci na početku turnira " Spor toto svetski kup".

Selektor Dušan Ivković smatra da umor od učešća na turniru u Ljubljani i naporan put do Izmira ne može da bude opravdanje, kao ni to što protiv "pancera" nisu igrali Krstić, Teodosić i Tripković.

"Igrali smo loše", počeo je Ivković priču za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Loše smo počeli, primili čak 13 poena, a za to vreme napravili samo jedan faul. Na taj način smo Nemcima ulili samopouzdanje", dodao je prvi srpski stručnjak.

Kada se tako loše odigraju početak i kraj utakmice, poraz je neminovan.

"Na kraju, kada smo imali priliku da ipak dođemo do pobede, odigrali smo i lošu završnicu. Ova utakmica je sigurno bila daleko ispod kvaliteta mečeva koje smo igrali u Ljubljani".

Ivković nije želeo da traži alibi.

"Umor igrača nije opravdanje za lošu igru, ali je činjenica da smo za pet dana odigrali četiri utakmice, uz veoma naporno putovanje od Ljubljane, preko Istanbula, do Izmira. Takođe, ni to što smo odmarali Teodosića, Tripkovića i Krstića nije opravdanje za poraz. Smatram da je i u ovakvom sastavu, trebalo da pobedimo".

Priliku za popravni "orlovi" će imati već u petak.

"Ostaje nam da se dobro spremimo za duel sa Ukrajinom i da odigramo mnogo bolje", zaključio je Dušan Ivković.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво