Ivković saopštio spisak kandidata za put u Poljsku

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je spisak kandidata za nastup na septembarskom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Ivković je u tim uvrstio i petoricu igrača studentske reprezentacije Srbije, koja je prošle nedelje na Univerzijadi u Beogradu osvojila zlatnu medalju: Marka Kešelja, Milana Mačvana, Miroslava Raduljicu, Ivana Paunića i Nemanju Bjelicu.

Selektor je na pripreme pozvao i Bojana Popovića, Miloša Teodosića, Stefana Markovića, Milenka Tepića, Uroša Tripkovića, Dušana Kecmana, Novicu Veličkovića, Zorana Ercega, Ivana Radenovića, Luku Bogdanovića, Nenada Krstića, Kostu Perovića, Bobana Marjanovića.

Evropsko prvenstvo će zbog povreda propustiti i iskusni bekovi Igor Rakočević i Vule Avdalović, koji su bili na prvobitnom Ivkovićevom spisku, ali je posle konsultacija sa selektorom i lekarskim timom reprezentacije odlučeno da oni propuste mečeve u Poljskoj.

Ivković je novinarima u beogradskom hotelu Zira rekao da ambicije ekipe ostaju iste, odnosno da je cilj i dalje plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine u Turskoj, što bi reprezentaciji garantovao plasman među prvih pet ekipa u Poljskoj, iako je teoretski moguće da se to ostvari i zauzimanjem šeste pozicije.

"Naše takmičarske ambicije su nepromenjene. Ovo je kvalitetan tim, koji je u stanju da se plasira na Svetsko prvenstvo. Godinu dana smo stariji i iskusniji i počastvovan sam što imam priliku da radim sa ovim momcima", kazao je Ivković, koji novinarima nije mogao da kaže kojim će tempom skraćivati spisak.

"Zbog povreda smo možda neke mlade igrače prerano ubacili u sistem što će se dugoročno sigurno isplatiti. Međutim, ja verujem u njih, optimista sam i mislim da ćemo već sada imati uspeha", istakao je Ivković.

Izmene je pretrpeo i stručni štab, pošto je dosadašnji prvi Ivkovićev pomoćnik Aleksandar Keser, koji je bio selektor na Univerzijadi, izostao zbog obaveza u svom klubu, ruskom Ural Grejtsu iz Perma. Prvi asistent Ivkovića zato će biti Aco Petrović, koji je i ranije obavljao tu funkciju u nekoliko navrata. Treneri u stručnom štabu biće i Dušan Gvozdić i Saša Nikitović.

Srpski košarkaši su se večeras okupili u Beogradu, a u naredna dva dana biće testirani i podvrgnuti lekarskim pregledima. Potom će, u četvrtak 16. jula, početi sa treninzima, a tri dana kasnije otputovaće u Italiju gde će imati bazične pripreme. Tokom priprema srpska reprezentacija učestvovaće na nekoliko turnira, a put Poljske krenuće 5. septembra.

Evropsko prvenstvo će se održati od 7. do 20. septembra, a Srbija će u prvoj fazi takmičenja igrati u Grupi C sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво