Džejms ubedljivo do titule najboljeg u NBA ligi

Košarkaš Klivlenda Lebron Džejms proglašen je za najboljeg igrača američke NBA lige. Džejms je nagradu primio u noći između ponedeljka i utorka u dvorani srednje škole u Akronu, u Ohaju, gde je i stekao ime.

Prethodno je u glasanju medija iz SAD i Kanade dobio ukupno 1.172 poena, dok je drugoplasirani Kobi Brajant iz Los Anđeles Lejkersa, prošlogodišnji laureat, sakupio tek 698.

Treće mesto je sa 680 bodova zauzeo je najbolji strelac NBA Dvejn Vejd iz Majamija, četvrti je bio najbolji skakač Dvajt Hauard iz Orlanda sa 328 bodova, dok je sa 192 boda na petoj poziciji bek Nju Orleansa Kris Pol.

Džejms je ove sezone, šestoj u NBA ligi, u proseku beležio 28,4 poena, 7,6 skokova i 7,2 asistencije po utakmici, pa je postao prvi igrač u istoriji Klivlenda kome je pripalo MVP priznanje. On je zauzeo i drugo mesto u glasanju za najboljeg odbrambenog igrača lige.

"Individualna priznanja stižu kada tim ređa uspehe. Nagradu sam dobio zbog ovih 14 momaka koje gledate. Oni su uložili trud", rekao je Džejms zahvaljujući se saigračima i treneru Majku Braunu. Džejms je sa 24 godine i 106 dana najmlađi igrač koji je dobio MVP priznanje još od Mozesa Malouna koji je to priznanje dobio u sezoni 1978/79. Ves Anseld je u sezoni 1968/69 osvojio nagradu sa 23 godine.

"Nikada nisam pomislio da će se ovo desiti. Uvek sam sanjao o proslavi osvajanja šampionske titule sa saigračima", istakao je Džejms.

Generalni menadžer Klivlend Deni Feri kratko je rekao da se nagrada za najboljeg igrača NBA lige ne može dobiti bez napornog rada.

"Treba uložiti dosta znoja, a ja sam imao sreću da gledam kako se Džejms znoji poslednjih par sezona i samo želim da aplaudiram tome", naglasio je Feri, a primedbe na odluku žirija nije imao ni Dvejn Vejd.

"Zaslužio je. Cele sezone sam to i mislio. On će i svake sledeće sezone biti tema razgovora o najboljem igraču lige. Sve je to već pokazao", rekao je Vejd.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи