Zvezda ponovo bolja od FMP-a

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Železniku domaći FMP sa 72:54 (23:12, 19:11, 9:19, 21:12) i poveli sa 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Svislajon Superlige Srbije.

Zvezda bi tako plasman u finale mogla da obezbedi već u sredu, kada će drugi put dočekati "pantere". Drugog učesnika finala odlučiće serija između Partizana i vršačkog Hemofarma u kojoj beogradski "crno-beli" trenutno vode sa 2:0.

Najefikasniji u drugoj pobedi Zvezde nad FMP-om bili su Tadija Dragićević sa 13, Stiven Marković sa 11 i Marko Marinović sa 10 poena.

Jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u FMP-u, koji je bio značajno oslabljen neigranjem povređenog Dragana Labovića, bio je Predrag Samardžiski sa 13 poena.

Drugi duel FMP-a i Zvezde odlučen je praktično već u prvom poluvremenu u kome su "crveno-beli" stekli veliku prednost. Izjednačeno je bilo do rezultata 9:9, posle čega je usledila serija Zvezde od 10:1 za vođstvo od 19:10 koje je do kraja prve četvrtine poraslo na 23:12.

Prednost Zvezde nastavila je da raste i u drugoj četvrtini, pa je prvo poluvreme završeno vođstvom gostiju od 42:23.

Sredinom treće deonice FMP je uspeo da ugrozi prednost Zvezde i zaostatak smanji na pet poena razlike, ali se ispostavilo da su se domaći košarkaši istrošili u tom napadu.

FMP je, naime, Zvezdi prišao na 42:47, ali je u finišu potpuno poklekao, pa su gosti brzo, već početkom poslednje deonice, vratili dvocifrenu prednost.

"Panteri" u samom finišu nisu imali snage za novi rezultatski povratak u meč, pa je Zvezda u četvrtoj deonici sve vreme vodila sa oko 15 poena razlike.

Dvorana FMP-a u Železniku;

Gledalaca: 600;

Sudije: Vojinović, Mažić, Glišić.

FMP: Čović 7, Živanović 3, Dramićanin 2, Marković 5, Lazić, Ilić, Stamenković 2, Raduljica 9, Protić 5, Samardžiski 13, Jeremić 4, Milutinović 4.

Crvena zvezda: Kešelj 5, Kikanović 6, Marković 11, Marinović 10, Nedović, Stević 5, Dragićević 13, Milošević, Ovens 8, Štimac 6, Bakić 8, Bjelica.

Reč trenera 

Trener Crvene Zvezde Svetislav Pešić istakao je posle meča, da je FMP odigrao na veoma visokom nivou, ali da njegov tim, ipak, bio bolji i zasluženo pobedio.
"Odbranu smo odigrali izvanredno. Bilo je dosta oscilacija, ali smo kada se sve sagleda odigralai sasvim solidno.", naglasio je Pešić.

Trener FMP-a Milovan Stepandić, ocenio je da se njegov tim nije psihički oporavio od sokantnog poraza dozivljenog pre dva dana.
"Evidentno je da su naši mladi igrači sagoreli u velikoj želji da pobede večeras", zaključio je Stepandić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи