Juniori FMP odbranili titulu prvaka Evrope

Juniorski košarkaški tim FMP Železnika odbranio je titulu šampiona Evrope. Panteri su na finalnom turniru, koji je odigran u Berlinu, u velikom finalu pobedili ekipu Litvanoskog Ljetuvas Ritasa rezultatom 123: 110. Po četvrtinama je bilo 34:28, 24:22, 29:20, 36:40.

Juniorska ekipa FMP-a drugu godinu za redom osvojila je titulu šampiona Evrope i tako pokazala da ima najkvalitetniju šakolu košarke na ,, Starom kontinentu".

Najefikasniji igrač u redovima juniora FMP-a u velikom finalu bili su Dejan Musli sa čak 31 ubačenim poenom, dok je Filip Duran postigao 23 koša. Branislav Dekić ubacio je 20 koševa, a dvocifren učinak imali su i Nenad Miljenović koji je dao 17 i Nikola Vukasović sa 11 postignutih koševa.

Najefikasniji igrač u litvanskoj ekipi bio je Mantas Kadževicijus sa 25 poena, a Jonas Valaciunas dodao je 22 poena uz 13 skokova.

FMP je u polufinalu u subotu pobedio Montepaski iz Sijene sa 78:61, dok se Lijetuvos Ritas u finale plasirao trijumfom nad španskom Gran Kanarijom od 110:63.

Šampioni Evrope, juniori FMP-a, vratiće se u Beograd u ponedeljak, a očekuje se da na beogradski aerodrom slete oko 13 časova.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво