Panatinaikos osvojio Evroligu, Barselona treća

Košarkaši atinskog Panatinaikosa pobednici su završnog turnira Evrolige u Berlinu. U finalu su savladali moskovski CSKA sa 73:71 (21:16, 27:12, 8:18, 17:25).

Bila su to dva različita poluvremena u prvom je dominirao Panatenaikos. CSKA se nije primećivao na terenu. Atinjani su na poluvremenu imali fantastičnih 20 poena razlike - 48:28.

Drugo poluvreme donelo je angažovaniju igru Moskovljana. U trećem periodu prepolovili su prednost Panatenaikosa. U poslednjoj četvrtini CSKA je zaigrao na sve ili ništa, i umalo da im pođe za rukom. U poslednjem minutu susreta, trojkom Šiškauskasa stigli su na samo poen zaostatka - 70:69. U penal završnici CSKA je imao priliku da preokrene rezultat, međutim nisu imali dovoljno snage i koncentracije. Igrači Panatinaikosa bili koncentrisani prilikom izvođenja slobodnih bacanja i sačuvali pobedu.

U poslednjem napadu, koji je počeo sedam sekundi pre kraja utakmice, prvotimac moskovskog tima Ramunas Šiškauskas nije uspeo da pogodi šut za tri poena i donese pobedu svojoj ekipi.

Najefikasniji u pobedi Panatinaikosa bili su Vasilis Spanulis i Antonis Focis sa po 13 poena, dok su Dimitris Dijamantidis i Šarunas Jasikevičijus dodali po 10.

Džej-Ar Holden je postigao 14 poena za CSKA, dok su Trajan Lengdon i Ramunas Šiškauskas ubacili po 13.

"Zelenima" iz Atine je ovo peta titula prvaka Evrope, a na završnom turniru elitnog evropskog takmičenja učestvovali su devet puta. Peta titula Panatinaikosa ujedno je i sedma za srpskog trenera Željka Obradovića, apsolutnog rekordera po broju trofeja. Prvi put je šampion Evrope postao i srpski košarkaš Dušan Kecman, iako u finalu nije ulazio na teren.

Moskovski "Armejci" su u poslednje tri sezone dva puta osvajali Evroligu, 2006. i 2008. godine, a učestvovali su ukupno devet puta na "fajnal foru" Evrolige, sedam puta uzastopno, od 2003. do 2009. godine. CSKA je šest puta bio šampion Evrope.

Barselona osvojila treće mesto

Košarkaši Barselone osvojili su treće mesto na završnom turniru Evrolige, pošto su u Berlinu savladali grčki Olimpijakos sa 95:79 (26:19, 20:11, 27:28, 22:21).

Utakmica je odigrana pred više od 13.000 ljudi u berlinskoj "Areni".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво