Partizan pobedio Hemofarm

Košarkaši Partizana pobedili su u Vršcu Hemofarm 79:73 (16:14, 19:22, 24:17, 20:20) i tako poveli sa 2:0 u polufinalnoj seriji plej ofa Super lige Srbije. Za plasman u finale beogradskom klubu sada treba još jedna pobeda.

Partizan su do pobede predvodili Uroš Tripković sa 17 i kapiten Petar Božić sa 15 poena, uz šut za tri poena 5 od 7, dok je Jan Veseli dao 12, a Stefon Lazmi 10 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Nebojša Joksimović sa 15 poena, Bojan Krstović ubacio je 14, a Boban Marjanović 11 poena.

Košarkaši Hemofarma su na početku prve četvrtine serijom od 7:0 poveli sa 7:2, ali su "crno-beli" uzvratili preko Lazmija i preokrenuli na 12:11, da bi četvrtinu završili sa dva poena prednosti (16:14).  U nastavku meča igralo se "koš za koš", da bi Hemofarm, najviše zahvaljujući poenima Krstovića i Marjanovića, napravio seriju od 8:0 i u šestom minutu druge četvrtine poveo 27:26.

Ekipe su se nakon toga smenjivale u vođstvu, ali nijedan tim nije uspeo da ostvari više od tri poena prednosti. U takvoj igri, Vrščani su na poluvreme otišli sa prednošću od 36:35. Partizan je u trećoj četvrtini zaigrao mnogo bolje u odbrani i posle zaostatka od pet poena (40:45) "crno-beli" su poenima Veselija, ali i sa četiri uzastopne "trojke" kapitena Petra Božića poveli 57:49.

Nakon toga, srpski šampion je i u četvrtoj četvrtini uglavnom održavao prednost od sedam poena, ali su Vrščani serijom od 7:0 u petom minutu izjednačili na 66:66, a kasnije i na 71:71.  Međutim, Uroš Tripković je u poslednjem minutu sa osam uzastopnih poena, od kojih dve vezane "trojke", vratio prednost "crno-belima" od šest poena 79:73, što je bio i konačan rezultat meča.

Naredna, treća utakmica igra se u utorak, 5. maja od 18 sati u hali Pionir u Beogradu.

U drugom polufinalu igraju Crvena zvezda i FMP Železnik.

"Crveno-beli" vode sa 1:0, a drugi meč igra se u nedelju od 18 sati u hali u Železniku.

Plasman u finale izboriće ekipe koje ostvare tri pobede. Titulu šampiona Srbije brani Partizan.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво