Ivković: Put u SAD mi je dao novi motiv

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je novinarima da mu je putovanje u SAD dalo novi motiv za rad u Košarkaškom savezu Srbije i sa nacionalnim timom.

"Posle svega sam se vratio sa novim motivom da u Savezu radim to što radim", rekao je Ivković koji je proveo dve nedelje u SAD, gde mu je dodeljena nagrada za životno delo američkog udruženja trenera.

Selektor Srbije je razgovarao i sa trenerima i funkcionerima NBA klubova, ali i sa domaćim reprezentativcima sa kojima je uspeo da se vidi.

"Video sam se sa Nenadom Krstićem i sadržajno smo razgovarali. Znate da je imao neuspešnu avanturu u Rusiji i da se posle toga vratio u NBA, gde je igrao i malo nepripremljen, ali sada je dobro i igra dobro. Njegov klub insistira na operaciji devijacije nosa i ona bi trebalo da se obavi 25. aprila, a igrač bi već 28. bio ovde. Tako da to neće uticati na naše pripreme", rekao je Ivković.

Selektor je u Detroitu održao predavanje i dobio nagradu za životno delo, a potom je raazgovarao i sa generalnim menadžerom Pistonsa Džoom Dumarsom o iskustvima u upravljanju američkim i evropskim klubovima.

Novinare je, međutim, više od puta u Ameriku zanimao Ivkovićev stav o žalbama trenera Hemofarma Stevana Karadžića i trenera Crvene zvezde Svetislava Pešića na loš format takmičenja Superlige i tempo po kome će se utakmice igrati na svaka dva dana.

"Nije moje da pravim plan takmičenja u ligi, već plan rada reprezentacije. Žao mi je što me Karadžić, sa kojim imam sjajne odnose, nije pozvao da mu objasnim šta ga zanima, već je preko novinara tražio moje objašnjenje. Sastao sam se i sa Pešićem i niko od njih nije pominjao Superligu, jer su to već od ranije znali", rekao je Ivković.

Generalni sekretar KSS-a Predrag Bojić rekao je novinarima da je sistem takmičenja od dve grupe usvojen još prošle jeseni na sastanku na kome su učestvovali svi predstavnici klubova, koji su sistem usvojili jednoglasno.

Ivković je najavio da će sledećeg vikenda otputovati u Španiju sa tim-menadžerom reprezentacije Miroslavom Berićem i da će tamo razgovarati sa potencijalnim reprezentativcima Igorom Rakočevićem iz Taukeramike i Vuletom Avdalovićem i Kostom Perovićem iz Pamese.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се