Antonić objavio širi spisak

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Jovica Antonić objavio je širi spisak od 27 igračica za Evropsko prvenstvo u Letoniji.

Antonić je rekao da je prvi cilj reprezentacije plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, dok je cilj na Evropskom prvenstvu plasman u četvrtfinale.

Na spisku su Marija Erić (Napoli), Tamara Radočaj, Danijela Rizvić, Dara Kovačević, Zorica Mitov i Dajana Butulija (Hemofarm), Maja Miljković (Vigo), Miljana Musović, Iva Roglić, Ines Ajanović i Marina Puškar (Crvena zvezda), Sonja Petrović (Spartak, Moskva) i Adrijana Knežević i Ines Kresović (Gran Kanarija).

Antonić je na pripreme, koje 1. maja počinju u Kovilovu, pozvao i Milicu Dabović (Bešiktaš), Jelenu Milovanović (Šopron), Anu Prović (Londes), Ivanu Grubor (Vojvodina), Jovanu Rad (Irun) i Bojanu Vulić (Cankaj).

Na spisku su i Iva Musulin i Maja Vučurović (ŽKK Radivoje Korać), Biljana Stjepanović (Partizan), Milica Paligorić (studira na koledžu u SAD), Tina Jovanović (Loznica), Sara Krnjić (Pečuj) i Tijana Ajduković (Spartak, Subotica).

U stručnom štabu ženske reprezentacije Srbije su treneri Goran Stevanović i Dragan Vuković, lekari Momčilo Jakovljević i Berislav Vekić, fizioterapeut Bojan Jakimovski, tim menadžer Snežana Jovanović Popov i direktor Vladislav Lučić.

Evropsko prvenstvo igra se od 7. do 20. juna. Košarkašice će se spremati u Kovilovu, kao i na Kopaoniku od 4. do 13. maja i u Rumi od 13. do 18. maja.

Zakazane su prijateljske utakmice sa reprezentacijom Mađarske u Pečuju 18. i 19. maja. Srbija će učestvovati i na turniru u italijanskoj Fanci od 27. maja do 2. juna, a na njemu će učestvovati i Grčka, Turska i Italija.

Ekipa će u Letoniju otputovati 5. juna, a Evropsko prvenstvo igra se u Valmieri i Rigi. Srbija će u Grupi D igrati sa Belorusijom, Francuskom, Izraelom i jednom od ekipa koja budu najbolje u kvalifikacijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво