Vujošević: NLB liga napreduje iz godine u godinu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je danas da regionalna NLB liga, uprkos svim organizacionim nedostacima, iz godine u godinu napreduje i da sada predstavlja jedno od najkvalitetnijih takmičenja u Evropi.

On je, međutim, izrazio uverenje da liga ne bi trebalo da se završava prema dosadašnjem formatu, istakavši da bi najbolje rešenje bio sistem plej-ofa, kao u svim ligaškim takmičenjima u svetu.

Na završnom turniru NLB lige od 16. do 18 aprila u Beogradu učestvovaće Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm i zagrebačka Cibona.

"Ove sezone su svi klubovi izuzetno motivisano pristupili takmičenju u regionalnoj ligi, pošto ona obezbeđuje prohodnost u evrokupove", izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare u "Beogradskoj areni".

Govoreći o rivalu u polufinalu "fajnal-fora", ekipi Crvene zvezde, trener branioca trofeja je istakao da se radi o "veoma ozbiljnom timu".

"Crvena zvezda je sjajno ukomponovan tim koji u sastavu ima izuzetno kvalitetne strane igrače, iskusne domaće košarkaše i perspektivne mlade snage", ocenio je trener "crno-belih".

Vujošević smatra da njegovu ekipu sutra očekuje meč koji će "u svakom smislu biti težak".

"Radi se večitom derbiju, utakmici u kojoj se odlučuje ceo tok sezone. To je svakako duel u kojem nijedan tim nema prava na grešku", naveo je Vujošević.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić napomenuo je da su tokom sezone košarkaši Partizana i vršačkog Hemofarma na najbolji mogući način reprezentovali našu košarku na evro sceni.

"Ekipa Crvene zvezde je još u procesu stvaranja. Za mene je završni turnir regionalne lige kruna sezone, jer po svemu što je viđeno ove godine, ta liga je takmičenje sa najviše talentovanih igrača na kontinentu", naveo je Pešić.

Njegov kolega na klupi Hemofarma Stevan Karadžić naglasio je da je sam plasman Vrščana na "fajnal-for" veliki uspeh.

"Ove sezone smo pomalo promenili koncept, jer su šansu iskoristili mladi igrači, koji su postali protagonisti. Nećemo stati, iako nam je protivnik favorizovana Cibona. Naprotiv, borićeno se da budemo što uspešniji", zaključio je Karadžić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се