Lisac: Otvoreni smo za sve dogovore

"Srbija je zemlja košarke i drago mi je što se završni turnir vratio u Beograd, a mislim da će predstojeći fajnal for biti vrhunac našeg dosadašnjeg trajanja", rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor regionalne NLB lige Roman Lisac.

Prema njegovim rečima, fajnal for možda i nije najbolje rešenje, ali je problema bilo i sa plej-ofom, kako zbog termina, tako i zbog manjeg interesovanja.

"Uvek sam govorio da sistem takmičenja mora da se dograđuje, kako bi se pronašlo najbolje rešenje. Želja je da se u budućnosti igra jedna runda plej-ofa, a onda fajnal for. U svakom slučaju, otvoreni smo za dogovor i pronalaženje najboljih rešenja, jer nije najpravednije da sve odlučuje praktično jedna utakmica", rekao je Lisac.

Komentarišući dugovanja prema klubovima i sudijama, direktor Lige je rekao da niko finansijske obaveze ne izmiruje tačno u dan, ali da za osam godina, otkako postoji, Liga nikome nije ostala dužna. Lisac je saopštio da su za navijače koji budu pratili završni turnir u Beogradu obezbeđene atraktivne nagrade, među kojima i automobil KIA Sid.

"Neko od navijača biće u prilici da šutira sa centra i ukoliko pogodi na poklon će dobiti automobil", rekao je Lisac.

Što se tiče bodovanja, koje u posledenje vreme osporavaju neki klubovi u Srbiji, a pre svih Crvena zvezda, direktor lige kaže da ne shvata suštinu tih prigovora.

"Bodovanje je takvo kakvo je i ne shvatam šta je tu problem. To je bilo jasno i glasno rečeno i našem prijatelju, to zna cela Evropa i ne znam zašto se oko toga nepotrebno komplikuju stvari. Mislim da je ovakav sistem bodovanja i sa sportskog asepkta izvanredan, jer niko ne može da spava tri godine. Tačno je da je Partizan obezbedio veliku prednost, ali čak i on bi imao problem ukoliko dve godine ne bi imao rezultata", rekao je Lisac.

Pobedniku završnog turnira, koji će biti održan u Beogradskoj areni od 16. do 18. aprila, pripašće zlatno prstenje od 24 grama. Pored toga, šampion će dobiti prelazni pehar, kao i jedan koji mu ostaje u trajnom vlasništvu.

Nagrade će dobiti i najbolji menadžer, najuspešniji trener i najkorisniji igrač lige.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи