Metalac u produžetku pobedio Vojvodinu

Košarkaši Metalca su na startu Superlige Srbije pobedili Vojvodinu, posle produžetka od pet minuta sa 93:79 (18:18, 32:21, 12:18, 13:18, 18:4).

Oko 2.000 gledalaca uživalo je u dobroj igri oba tima, a u dramatičnom finišu regularnog dela susreta grešile su obe ekipe, nisu korišćena ni slobodna bacanja, te je rasplet došao posle gotovo neverovatnih 18:4 za Valjevce u dodatnih pet minuta igre.

Ono što su Marko Ljubojević i Jovan Teodosić započeli u prvom poluvremenu, nastavio je Zlatko Bolić u nastavku susreta kada je "trojakama" potopio Novosađane. U tom delu je i kapiten domaćih Teodosić ponovo bio lider ekipe.

Kod Vojvodine najbolji utisak ostavio je bek Maksim Kovačević, sin nekadašnjeg valjevskog legendarnog igrača Zorana Kovačevića, koji je jedini bio hrabar i motivisan da pruži još jednu odličnu partiju na terenu na kojem je započeo karijeru.

Do neizvesnosti u regularnom delu susreta došlo je zbog toga što su centri Metalca Radomir Marojević i Stefan Birčević, koji je uz to ozbiljnije povredio skočni zglob, bili opterećeni penalima, te su sedeli na klupi.

Vojvodina je znala da kazni gubitak ritma u igri Metalca koji je dugo imao i više od deset poena razlike, ali su Novosađani u finišu preuzeli vođstvo da bi se posle "penal završnice" ušlo u produžetak od pet minuta.

Susret je u dva navrata bio na granici ozbiljnijih incidenata - najpre su se u prvom poluvremenu nekorektrno poneli saradnici trenera gostiju Vlade Đurovića - Kovačević i Rađen koji su psovali trenera domaćih Aleksandra Icića, a on im nije ostao dužan.

U drugom poluvremenu, posle oštrog duela pod košem, tuču Radomira Marojevića iz Metalca i Gorana Bajića iz Vojvodine sprečili su igrači obe ekipe, a publika je na teren bacala novčiće, rolne papira i prazne plastične bočice od bezalkoholnih napitaka.

Susret je obezbeđivala policija jer je utakmicu u Valjevu pratila i grupa navijača novosadske "Firme", koji su samo u trenucima kada je Vojvodina uspevala da preokrene rezultat, provocirali navijače Metalca koji im nisu ostajali dužni.

Najefikasniji u Metalcu bili su Jovan Teodosić sa 21, Zlatko Bolić sa 18, Marko Ljubojević s 13 i Stefan Atanacković sa 12 poena. Kod Vojvodine, Maksim Kovačević je ubacio 17 poena, po 11 su pridodali Slobodan Ljubotina i Jovo Stanojević, a po 10 Goran Bajić, Marko Šutalo i Čeron Fišer. Zlatko Bolić je na pres konferenciji rekao da je Metalac morao da igra sa "120 odsto svojih mogućnosti" da bi pobedio Vojvodinu, dok se

Vlada Đurović požalio na to kako je "teško motivisati ekipu koja je ispala iz Jadranske lige i pritom osam utakmica izgubila sa jednim poenom, za jednu loptu".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се