Partizan, mnogo jak

Partizanu prvi trofej sezone. Posle tridesetak minuta teške borbe, "crno-beli" trojkama Kecmana slomili "pantere". Odlični Marić i Roberts, kod FMP-a izvanredan Raduljica. Marić MVP, Raduljica igrač finala.

Serijom trojki na početku četvrte četvrtine, Partizan je slomio zonsku odbranu FMP-a i srušio nade tima iz Železnika da će još jednom napraviti veliko iznenađenje i osvojiti trofej koji nosi ime prvog velikog košarkaša sa ovih prostora, Radivoja Koraća. Rezultat 72:62 (18:16, 16:15, 16:18, 22:13).

Posle teške utakmice sa Hemofarmom... Igrali usku odbranu, zonsku i da nismo napravili seriju ne znam kako bi se završilo... Jako sam srećan, hvala publici", rekao je posle utakmice Duško Vujošević, koji je Partizanu doneo 11. kup, ali vodio "crne-bele" u devetu uzastopnu pobedu u utakmicama koje su direktno odlučivale o titulama.

"Ponosan sam na igrače... U poslednjoj četvrtini smo bili iscpljeni. Oni imaju veći izbor igrača i publiku na našoj strani. Zadovoljan sam igrama koje smo pokazali", rekao je Vlada Đurović.

"Važnost utakmice najbolje se videla u prvom poluvremenu i rezultatski egal je trajao sve do poslednje deonice. Uspeli smo da prelomimo meč i sigurnom igrom stigli do trofeja. Meč sa Hemofarmom dobro nas je potrošio, ali kada je bilo najvažnije odigrali smo kako znamo i umemo. Drago mi je da smo ovom pobeom dali pravi smisao svom dosadašnjem radu, ali prave stvari tek slede. Tačnije slede novi trofeji",  rekao je kapiten Partizana Petar Božić.

Za najboljeg igrača finalnog turnira Kupa, održanog pred sjajnom publikom u Nišu, izabran je Aleks Marić, dok je najbolji igrač finalne utakmice bio Raduljica. koji je uz 18 poena skupio i osam skokova.

Utakmica, neobično važna za obe ekipe, počela je nervozno i sa puno grešaka i prekršaja na obe strane, ali je Partizan, ukoliko se dva poena uopšte mogu nazvati prednošću, bolje priveo prvu četvrtinu kraju trojkom Kecmana i dobrim šutom Đokića za dva poena.

U poslednjem napadu za FMP, trojkom je odgovorio Stefanović.

Ni druga četvrtina nije donela nikakve promene u igri. Obe ekipe igrale su čvrste odbrane, koje su prouzrokovale i puno grešaka u napadu, pri čemu je Partizan, kako je vreme odmicalo, loptu sve više spuštao na MVP-a prvog dela sezone u Evroligi, tek oporavljenog Aleksa Marića.

Odbrana, Marić, Kecman i naravno, navijači...

Takva igra dovela je Partizan u situaciju da kontroliše meč, ali ne i da se odlepi na više od četiri ili pet poena prednosti.

Tek trojkom Mitrovića, minut pre kraja druge četvrtina Partizan je uspeo da se odlepi na šest poena razlike, što je trajalo svega desetak sekundi, jer je Filip Čović vratio FMP na svega tri poena zaostatka.

I u trećoj četvrtini obe ekipe igrale su silovitu odbranu, a u igri sa puno promašaja, u početku se, bolje snaša FMP, pa je u jednom trenutku poveo i sa pet poena razlike.

Početkom četvrte četvrtine serija Partizana, po dva poena Mekejleba i Marića i, konačno, posle pet promašaja, trojka Božića odveli su "crno-bele" na osam poena prednosti.

Posle poena Raduljice, Kecman je pogodio dve trojke u dva napada i prednost podigao na 12 poena.

Te dve trojke Kecmana su i odlučile utakmicu jer, posle Partizanove serije, igrači FMP-a nisu uspeli da pronađu odgovor, pa je prednost "crno-belih", iz napada u napad rasla. 

FMP: Čović, Stefanović, Peđa Stamenković, Lazić, Raduljica, Protić, Musli, Jeremić, Samardžijski, Radetić, Dimić i Svetozar Stamenković.

Partizan: Roberts, Sinovec, Mekejleb, Kecman, Milošević, Rašić, Mitrović, Božić, Marić, Veseli, Đekić, Vraneš.