Читај ми!

Šok za Kampaca i "gaučose" – Argentina ostala bez plasmana na Svetsko prvenstvo

Košarkaši Argentine izgubili su na svom terenu od reprezentacije Dominikanske Republike rezultatom 79:75 u utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pa prvi put još od 1982. godine Argentinci neće igrati na Mundobasketu.

Na neočekivan i šokantan način završene su američke kvalifikacije za Mundobasket koji će u avgustu i septembru biti odigran u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Na Svetskom prvenstvu neće igrati Argentina, koja je doživela težak poraz od Dominikanske Republike na svom terenu u Mar del Plati.

Vicešampionima sveta nisu pomogli ni plejmejker Crvene zvezde Fakundo Kampaco i košarkaši Barselone i Real Madrida, Nikolas Laprovitola i Gabrijel Dek.

Izabranici Pabla Priđonija imali su 17 poena prednosti krajem treće četvrtine, ušli su u poslednji kvartal sa plus 10 (64:54), ali im se stegla ruka i prokockali su pobedu.

Dek je bio najefikasniji igrač meča sa 27 poena. Kampaco i Laprovitola su postigli po 10, a Dominikanu je do trijumfa predvodio mladi igrač španske Gran Kanarije Hean Montero, koji je ubacio 20 poena.

"Gaučosa" neće biti na Svetskom prvenstvu prvi put još od 1982. godine, ali se nakon utakmice radovao i jedan Argentinac – Nestor Garsija, selektor Dominikanske Republike, koji je do prošle godine bio na kormilu reprezentacije svoje zemlje, ali je smenjen i na njegovo mesto je seo nekadašnji košarkaš Real Madrida Pablo Priđoni.

Pored Dominikanske Republike, na Mundobasket sa tla Amerika idu Kanada, Venecuela, SAD, Portoriko, Meksiko i Brazil kao najbolja četvrtoplasirana selekcija zbog bolje koš-razlike od Argentine.

Nije Argentincima išla naruku pobeda Brazila nad rasterećenom selekcijom Sjedinjenih Američkih Država (83:76).

Argentina je 1950. bila domaćin prvog Svetskog prvenstva i osvojila je pred svojim navijačima do sada jedinu titulu prvaka sveta. Gubili su "gaučosi" dva puta u finalima – 2002. od Jugoslavije i na poslednjem Mundobasketu 2019. od Španije, nakon što su u četvrtfinalu izbacili Srbiju.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи