Читај ми!

Kradljivac Jokić još jednim tripl-dablom slomio uporne Kliperse

Košarkaši Denvera pobedili su na svom parketu Los Anđeles kliperse rezultatom 134:124, nakon produžetka, uz novi tripl-dabl učinak srpskog centra Nikole Jokića.

Nakon poraza od Memfisa u prethodnom kolu, košarkaši Denvera su se pobedom nad Los Anđeles klipersima u svojoj "Bol areni" vratili na pobednički kolosek, mada im je slavlje odloženo jer su gosti uspeli da nadoknade veliki zaostatak i utakmicu uvedu u produžetak.

Nagetsi su dominirali od samog podbacivanja lopte, stekli su najvećih 18 poena prednosti već sredinom prvog kvartala (27:9) i vođstvo nisu ispuštali sve do sredine poslednjeg perioda, ali su u nekoliko navrata dozvolili gostima da upristoje veliki zaostatak, a na kraju se i potpuno vrate u meč.

U poslednjih nekoliko minuta utakmice smenjivale su se dve ekipe u vođstvu, Porter je trojkom na oko pola minuta do kraja doneo prednost Denveru (120:118), ali je Pol Džordž sa linije za slobodna bacanja zakazao produžetak.

Uspeli su gosti da odlože poraz, ali ne i da ga izbegnu, pošto su u dodatnih pet minuta postigli samo četiri poena, a primili 14.

Još jednom je Denver do pobede vodi sjajni Nikola Jokić, koji je upisao novi tripl-dabl – 23. ove sezone, a 105. u karijeri. Završio je Somborac meč sa 40 postignutih poena, 17 uhvaćenih lopti i 10 podeljenih asistencija.

Ukrao je srpski košarkaš tri lopte protivnicima, čime je svoje ime upisao na još jednu od mnogih lista najboljih u istoriji igre pod obručima, postao je peti "kradljivac" u istoriji franšize iz Denvera.

Dobro su Jokića pratili Džamal Mari i Majkl Porter, pa se obojica mogu pohvaliti dabl-dabl učinkom. Mari je postigao 21 poen i podelio 12 asistencija, dok je Porter ubacio 29 poena, uz 11 skokova.

Među igračima Klipersa najbolji je bio Kavaj Lenard sa 33 postignuta poena, uz šest skokova i dve asistencije. Deset poena manje postigao je Pol Džordž, a dvocifreni su bili još Vestbruk sa 17, Nikola Batum sa 12 i Bons Hajland sa 10 postignutih poena.

Denver je posle nove pobede na skoru 43-19 i sve su manje šanse da nekome prepusti prvu poziciji na Zapadu pred kraj regularnog dela NBA sezone.

NBA liga, rezultati:

Nedelja:

Milvoki – Finiks 104:101
Atlanta – Bruklin 129:127
Čikago – Vašington 102:82
Dalas – Lejkers 108:111
Klivlend – Toronto 118:93

Ponedeljak:

Oklahoma – Sakramento 115:124
Golden stejt – Minesota 109:104
Portland – Hjuston 131:114
Denver – Klipers 134:124

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво