Читај ми!

Košarkaši Crne Gore idu na Svetsko prvenstvo, Islandu Mundobasket izmakao za jedan poen

Košarkaši Crne Gore savladali su Češku 88:70 u poslednjem kolu kvalifikacija i plasirali se na Mundobasket. Tamo neće igrati Island, uprkos pobedi nad Gruzijom 80:77.

Crna Gora je uspešno završila kvalifikacije za Mundobasket, pošto je u poslednjem kolu Grupe K evropskih kvalifikacija savladala Češku 88:70.

Izabranici Boška Radovića do ubedljive pobede u "Morači" došli su zahvaljujući ubedljivom prvom poluvremenu koje su rešili u svoju korist 50:25.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Nikola Ivanović sa 17 i Nemanja Radonjić sa 16 poena, dok se u poraženoj ekipi istakao Hanzlik sa 17. 

Crnogorci su takmičenje završili na trećem mestu u grupi sa skorom 7-5, iza Francuske i Litvanije, a ispred Mađarske i Bosne i Hercegovine koje imaju 6-6. 

Upravo su te dve selekcije igrale međusobno u poslednjem kolu, a pobedu u Sombatelju odneo je domaći tim 87:77.

Izuzetno uzbudljivo bilo je u Grupi L, gde je Gruzija obezbedila plasman na Mundobasket uprkos porazu od Islanda u poslednjem kolu 80:77.

Islanđanima je bila potrebna pobeda od četiri poena razlike da se plasiraju na Svetsko prvenstvo, pošto je Gruzija na Islandu slavila trijumf od tri poena razlike.

Gosti su imali 10 sekundi za poslednji napad na meču, ali su promašili otvoreni šut, pa će Gruzija prvi put u istoriji igrati na Mundobasketu.

Iz ove grupe su plasman obezbedili Španija i Italija.

U ponedeljak se igraju poslednji mečevi u grupama I i J.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво