Читај ми!

Jokić izabrao samog sebe u Tim Lebron, Tejtum oborio rekord po broju poena na Ol-staru

Janisov tim bio je bolji od Lebronovog tima u kom je bio i Nikola Jokić na ovogodišnjem Ol-star meču. Ekipa kojoj je kapiten bio grčki košarkaš savladala je rivala 184:175. MVP lige Nikola Jokić nije preterano mario oko utakmice, ali se dobro zabavljao.

Meču koji se ove godine igrao u Solt Lejk Sitiju, gradu iz kog dolazi Juta džez prethodio je izbor timova koji se prvi put odigrao direktno pre utakmice, oba košarkaša birali su prethodno određene rezerviste, a potom i startere (igrače koji su dobili najviše glasova).

Prvi je birao "Kralj Džejms" koji je za sebe izabrao kamerunskog centra Džoela Embida, Janis je uzvratio izborom jednom od najvećih konkurenata Nikoli Jokiću za MVP titulu Džejsonom Tejtumom.

u drugom krugu Džejms je izabrao bivšeg saigrača Kajrija Irvinga, koji je odskoro pojačao Dalas mevrikse, dok je Janisov izbor pao na Dža Morenta, talentovanog plejmejkera Memfisa.

Odmah posle Irvinga, Džejms je izabrao i Luku Dončića, da bi Adetkumbo ponovo izabrao igrača na niskim pozicijama, Donovana Mičela, košarkaša Klivlend kavalirsa. 

U četvrtom krugu ostali su Nikola Jokić i Lauri Markanen, a kada je Lebron razmišljao koga će izabrati, popularni "Džoker" je ustao potapšao Džejmsa po ramenima i pridružio se njegovoj ekipi.

Janisovoj ekipi se potom pridružio Markanen što je izazvalo oduševljenje na tribinama jer internacionalac iz Finske nastupa za Jutu džez i igra u "Vivint smart houm areni". 

Janisov tim na krilima Tejtuma i Mičela se odlepio početkom treće četvrtine i na kraju slavio, ali je rezultat bio u drugom planu. Tri četvrtine su se igrale po 12 minuta, a u poslednjem periodu je pobednik bio onaj tim koji je stigao do 182, a to je veoma brzo uspela ekipa koju je kao kapiten predvodio grčki as iz Milvokija Janis Adetokumbo.

Presudila je trojka koju je za konačnih 184:175 ubacio Demijen Lilard.  

Pehar za pobednika primio je kapiten svoje ekipe Adetokumbo. 

Džejson Tejtum je postigao čak 55 poena nadmašivši rekord Ol-star utakmice koji je do sada držao Entoni Dejvis sa 52 poena. Tejtum je postiao 10 trojki, a zabeležio je i 10 skokova i šest asistencija. Skoro polovinu poena (27) postigao je u trećoj četvrtini, pa mu je očekivano, pripala nagrada MVP-ja Ol-stara koja odskoro nosi ime po tragično nastradalom Kobiju Brajantu. 

U Janis ekipi: Tejtum 55, Adetokumbo 2, Markanen 13, Mičel 40, Morant 6, Adebajo 4, Lilard 26, Derozan 8, Holidej 3, Sijakam 12, Sabonis 6, Gildžos-Aleksander 9

U Lebron timu: Džejms 13, Embid 32, Jokić 4, Dončić 4, Irving 32, Džordž 8, Foks, Rendl 11, Edvards 12, Braun 35, Halibarton 18, Džekson 6

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво