Читај ми!

Pešić: Zvezda i Partizan nemaju interes ka ABA ligi, idealno vreme za domaću ligu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je idealno vreme da Srbija formira svoju profesionalnu košarkašku ligu.

Pešić je danas, na Univerzitetu u Nišu, održao predavanje povodom proslave 100 godina igranja košarke u Srbiji.

"Zvezda i Partizan nemaju interes da igraju ABA ligu, odnosno imaju jer je to jedini prohod da se igra u Evroligi. To mi podržavamo, ali pošto se na nivou Evrope dešavaju promene, mi za to moramo da se pripremimo. Ovo je idealno vreme da u toj tranziciji, mi formiramo našu profesionalnu ligu i da onog trenutka, kada se jednog dana Evroliga proširiti, možda će biti dve konferencije, moramo da se pripremimo za našu ligu. Kada se to desi, da imamo Zvezdu i Partizan, Megu, FMP-a, Student iz Niša, Vojvodina, da igraju tu ligu i da se iz te lige igra u Evropi. Danas nijedan klub u Srbiji, ne računajući Zvezdu i Partizan, ne igra sa drugim klubom iz druge države. Želimo da se takmičimo sa Špancima, Turcima, Nemcima", istakao je Pešić.

Dodao je da košarkaška struka u Srbiji mora da postavi nove koloseke u organizaciji sporta.

"Organizacija mora da bude mnogo bolja, da pronalazimo nove puteve, da se postavimo na kolosek u smislu organizacije. Nije ovo nikakva kritika, nego jednostavno vremena donose nove izazove, puno puta sam govorio o tome. Košarkaški teren ili košarka, ona stoji na četiri stuba, četiri noge - to je selekcija, drugi stub je metodika, treća je sistem takmičenja, a četvrta pravila igre. Razmrdali se jedna ili padne li jedna noga, teren ne postoji. Teško ga je vratiti", zaključio je Pešić.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво