Читај ми!

NBA Ol-star vikend počeo nadmetanjem zvezda u usponu - najbolji su Gasolovi klinci

Takmičenjem zvezda u usponu, na kojem su se najbolje pokazali mladići koje je u svom timu okupio Pau Gasol, počeo je NBA Ol-star vikend, prvi u Solt Lejk Sitiju još od 1993. godine.

Umesto jedne utakmice, nadmetanje zvezda u usponu najjače košarkaške lige na svetu organizovano je ove godine kao mini-turnir sačinjen od tri meča - dva polufinala igrana do 40 i finala u kojem je pobednik bio prvi ko postigne 25 poena.

Četiri tima od po sedam košarkaša borila su se za epitet najboljeg, a svaki je vodio po jedan nakadašnji proslavljeni NBA as - Pau Gasol, Žoakim Noa i Deron Vilijams predvodili su ekipe momaka koji igraju svoju prvu ili drugu sezonu u NBA ligi, dok je Džejson Teri bio trener tima sačinjeg od košarkaša iz Razvojne lige.

Okršaj "Tima Pau" i "Tima Deron" u prvom polufinalu pripao je pulenima proslavljenog španskog centra rezultatom 40:25. 

Pobednički tim predvodili su Hose Alvarado iz Nju Orleansa sa 13 poena i prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta Paolo Bankero - Italijan je uhvatio pet lopti i dodao još devet poena.

U drugom polufinalu "Tim Žoakim" slavio je protiv "Tima Džejson" sa 40:32. Junak plasmana u finale bio je Kventin Grajms sa pet pogodaka iz šest pokušaja iz igre. Kada je na 37:32 delovalo da bi moglo da se zakuva, njegova trojka je prelomila.

Titulu najboljeg osvojio je "Tim Pau" pošto je u finalu nadigrao "Tim Žoakim" rezultatom 25:20, za šta je najzaslužniji sjajni Hose Alvarado koji je hrabro iz trka odapeo trojku za pobedu svoje ekipe, zbog čega je zaslužio i epitet MVP-a takmičenja zvezda u usponu.

Ol-star vikend nastavlja se u noći između subote i nedelje, kada su na programu izazovi spretnosti, takmičenje u brzom šutiranju trojki i nadmetanje u zakucavanjima, dok će dan kasnije, u noći između nedelje i ponedeljka, sve biti u znaku centralnom događaju - utakmici između "Tima Lebron" i "Tima Janis".

Starteti za Lebronov tim, uz kapitena, biće srpski košarkaš Nikola Jokić, Slovenac Luka Dončić, kao i Dža Morent i Lauri Markanen, koji menjaju povređene Stefa Karija i Zajona Vilijamsona.

Što se tiče Janisovog tima, tu su uz Grka i Kajri Irving, Donovan Mičel i Džejson Tejtum, dok je Džoel Embid u startnu postavu promovisan umesto povređenog Kevina Durenta.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара